Комітет Ради збереться на закрите засідання через резонансну справу про зґвалтування у Кагарлику

Комітет Ради збереться на закрите засідання через резонансну справу про зґвалтування у Кагарлику

Фото: УНІАН

Засідання заплановане на 1 червня.

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності планує зібратися на позачергове засідання 1 червня. На ньому депутати мають намір розглянути справу двох поліцейських, яких звинувачують у зґвалтуванні жінки у відділенні поліції в Кагарлику.

Про це йдеться в анонсі на сайті комітету.

Засідання відбудеться о 15:00 і проходитиме в закритому режимі. Окрім депутатів, на цьому засіданні буде присутній глава Нацполіції та очільник ДБР.

 "У понеділок 1 червня 2020 року о 15:00 планується проведення позачергового закритого засідання Комітету щодо ситуації, що сталась в Кагарлицькому відділі поліції в ніч проти 24 травня 2020 року. На засідання буде запрошено керівництво Національної поліції України та Державного бюро розслідувань", - сказано в анонсі.

У той же час, глава комітету Денис Монастирський в коментарі "НВ" повідомив, що перш за все, потрібно з'ясувати "чи була це системна поведінка чи окрема ситуація".

"Очевидно, що відповідальність несуть не тільки ті, хто вчинив злочин, але й керівник цього відділу. Однозначно, на ці речі потрібно чітко й жорстко реагувати, повністю з’ясовуючи всі деталі й показуючи суспільству, що виходить", - прокоментував Монастирський.

Нагадаємо, що копів підозрюють у знущаннях над 25-річною дівчиною.

Правоохоронців затримали і 26 травня повідомили про підозру і заарештували на два місяці.

Про зґвалтування та катування дівчина розповіла медикам. Та написала відповідну заяву. Тепер справу розслідують у ДБР. Відомо, що обидва правоохоронці одружені. А свою жертву днями викликали на допит як свідка. Після чого вчинили наругу над нею прямо у відділку. Місцеві розповідають: свавілля поліцейських для них не новина. Але чимало справ спускали на гальма.

Кагарлицький відділок нині розформували. Водночас у МВС запевняють: масової переатестації поліцейських не буде.  

Як почувається зґвалтована поліцейськими дівчина: докладніше про жертву кагарлицьких одіозних копів

Як почувається зґвалтована поліцейськими дівчина: докладніше про жертву кагарлицьких одіозних копів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація