Компанія, яку підозрюють у розкраданні ЗСУ, не сплачувала і мільйонні податки - Луценко

Компанія, яку підозрюють у розкраданні ЗСУ, не сплачувала і мільйонні податки - Луценко

Фото: Associated Press

Вже виявлено, що "Оптимумспецдеталь" винні державі більше мільйона доларів.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що компанію, яку підозрюють у завезенні контрабандою запчастин з РФ, до того ж і не сплатили багатомільйонні податки.

Про це він повідомив під час брифінгу 27 лютого.

"Моє питання тільки одне - коли "Оптимумспецдеталь" отримала кошти, чи сплатили вони податки? Стверджую, що ні. Не сплатили. Використали фіктивні підприємства для переводу готівки і розділили між собою", - зазначив Луценко.

Він запевнив, що прокуратура зробить все можливе, щоб повернути до бюджету несплачені податки, які можуть перевищувати мільйон доларів.

Програма "Наші гроші" опублікувала розслідування про розкрадання коштів в оборонному комплексі

Програма "Наші гроші" опублікувала розслідування про розкрадання коштів в оборонному комплексі

"Наразі це сума майже в мільйон доларів. Думаю, найближчими днями ми отримаємо дані від ДФС і ця сума, напевно, зросте. Вся сума буде висунута в підозрі керівництву "Оптимумспецдеталь" і зробимо все, щоб вона повернулась до державного бюджету", - запевнив Генпрокурор.

Нагадаємо, за даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборнпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація