Комунальні війни: на Житомирщині ОСББ відбирає в тепловиків котельню

Комунальні війни: на Житомирщині ОСББ відбирає в тепловиків котельню

Люди ходять до комунальників, немов на роботу, а ті розбігаються з кабінетів.

У місті Малині на Житомирщині ОСББ намагається забрати в тепловиків котельню, яка опалює п’ять багатоповерхівок. Люди хочуть самі вирішувати, скільки їм платити за тепло, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У цю будівлю делегація від багатоповерхівок ходить щоранку – люди вимагають виконати рішення міськради і віддати котельню, яка опалює їхні будинки. Запевняють, зробити це тепловики мали давно. "Це власність ОСББ. З тих пір, як ці будинки передалися, котельня повинна була передатися", - каже голова правління ОСББ "Малин-Еліт" Тетяна Дорошук.

На Житомирщині ОСББ намагається забрати в тепловиків котельню

На Житомирщині ОСББ намагається забрати в тепловиків котельню

Але зустрітися з мешканцями нікому – керівництво не спіймати ні особисто, ні телефоном. "Директор  сьогодні в Житомирі на суді, він ще на водгосп мав їхати. До кінця робочого дня не буде", - каже секретарка і додає, що заступник директора ніяких коментарів надати не може.

Місцеві жителі нарікають, що така ситуація в них щодня: щойно у будівлі помічають делегацію ОСББ, всіх із кабінетів як вітром здуває. "Ми б’ємося, як головою об  стіну. Прийшли сьогодні, прийдете завтра, я подумаю, прийшли завтра – я на Києві, мене немає. Ми не можемо без підписання акта ні з  ким заключити договір", - нарікає Тетяна Дорошук.

Зробити це ОСББ мала б до 1 жовтня, інакше за цей опалювальний сезон знову доведеться платити тепловикам, а тарифи в них завищені. "За трикімнатну квартиру влітку більше 500 гривень. Це подвійний тариф", - бідкається Тетяна Михайлець. Керівники ОСББ підрахували, що кожного року переплачують 1,5 млн гривень, котрі йдуть невідомо куди та за які послуги.

За підрахунками ОСББ, якщо котельню передадуть на їхній баланс, цифри в рахунках суттєво зменшаться. "Собівартість опалення цієї котельні - близько 22 гривень за квадратний метр. А по тарифу беруть 36 гривень", - каже Віталій Семенюк.

Війна за котельню почалася ще навесні, в кінці літа на сесії міськради людям нарешті дозволили забрати установку собі. Акт про це підписав міський голова, а от тепловики – відмовилися. Вони побоюються лишитися без заробітку, впевнені жителі Малина. "Має 17 млн боргу, за що воно його погасить? Абсолютно нічим. І вони скидають на людей і за рахунок людей витягують", - вважає голова депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства Малинської  міськради Ірина Дмуховська.

Люди ж кажуть, якщо котельню не відвоюють, то перейдуть на електроопалення, але жодної зайвої копійки тепловикам більше не подарують.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація