Конфлікт зі здоровим глуздом: Гройсман доручив Мін’юсту та Мінінфраструктури розібратися у скасуванні ліцензії SkyUp

Конфлікт зі здоровим глуздом: Гройсман доручив Мін’юсту та Мінінфраструктури розібратися у скасуванні ліцензії SkyUp

Фото: skyup.aero

Він також планує надіслати офіційні листи органам судової влади та Зеленському.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству юстиції та Міністерству інфраструктури розібратися із ситуацією про скасування ліцензії українського лоукостера SkyUp.

Про це він заявив під час засідання уряду 12 червня.

"Поважаючи судову гілку влади, хочу сказати, що в деяких індивідуумів є чіткий конфлікт із здоровим глуздом і законом. Ми почали створювати нову цифрову митницю – суд зупинив це рішення. Ми не можемо проводити кадровий конкурс. Ми почали процес залучення інвестицій в держвласність – суд зупинив нам це. І до чого це призвело? До того, що є проблеми. Одним розчерком пера! Ні по суті справу не розглянули, нічого. А є в справі з авіакомпанією, є інформація, що позивач навіть ніколи не був їхнім клієнтом!" - повідомив прем’єр.

Він дав доручення обидвом міністерствам розібратися з ситуацією в межах правового поля та захистити клієнтів компанії. Окрім цього, Гройсман планує надіслати листи всім органам судової влади та президенту Володимиру Зеленському.

"Не можна робити так, аби один суддя зупиняв життя країни. Це принципове питання. Я звертаюся до ЗМІ – приділяйте цьому увагу. Роками справи в судах. І це призводить до того, що ми не можемо реалізувати низку важливих економічних програм, зробити державу сильнішою. Ми будемо боротися проти свавілля. Я завжди стояв і стоятиму на стороні закону. Але на сумнівних рішеннях ми стояти не будемо", - підкреслив він.

Нагадаємо, що Баришівський районний суд Київської області позбавив ліцензії українського авіаперевізника SkyUp через позов невдоволеної пасажирки. Відповідну ухвалу суд виніс 25 травня. Через тиждень, 4 червня, компанія дізналась про це рішення та подала апеляцію. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що таке судове рішення є незаконним.

Повʼязані теми:

Наступна публікація