"Конструкція дуже погана". Залишки будівлі в згорілому коледжі Одеси можуть щомиті впасти на рятувальників

"Конструкція дуже погана". Залишки будівлі в згорілому коледжі Одеси можуть щомиті впасти на рятувальників

Фото: Думская

Рятувальники бояться за власні життя.

Залишки будівлі одеського коледжу, де 4 грудня сталася пожежа, можуть щомиті впасти на рятувальників, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Через розгорнуту пошукову операцію біля будівлі довелося перекривати рух вулицею, аби сюди заїхала важка техніка. "Ситуація дуже важка, бо в будь-який момент може впасти дах. Конструкція дуже погана, багато водою залили. Хлопці за своє життя турбуються. Ці пошуково-рятувальні роботи жодним чином не зупиняють. Ми спимо по дві-три години, максимум чотири", - каже пошуковець Ярослав Мороз.

Рятувальникам вдалось пробилися у двір через частково обвалену арку. Це може прискорити пошуки.

"У внутрішньому дворі під час організації гасіння пожежі було організовано другу оперативну дільницю. Поки що відбуваються роботи з розчищення завалів з метою пошуку можливих постраждалих", - каже заступник начальника ГУ ДСНС в Одеській області Олександр Крицький.

Пожежа в Одеському коледжі: 4 загиблих, доля 11 людей досі невідома

Пожежа в Одеському коледжі: 4 загиблих, доля 11 людей досі невідома

У поліції розглядають дві версії пожежі. Нині заговорили про можливий підпал. Також залишається та версія, яку висунули від початку, - це аварійна робота електромережі.

У ДСНС стверджують, що вперше будівля економічного коледжа зайнялася ще п’ять років тому. Пожежні знайшли порушення правил пожежної безпеки, але їх вчасно не усунули.

"Не скрізь була встановлена пожежна сигналізація. Були пластиковими панелями обшиті коридори. Був складений акт і винесений припис, де були оштрафовані як дирекція цього закладу, так і люди, що мали відношення до цього", - каже начальник ГУ ДСНС в Одеській області Віктор Федорчак.

Усі обставини, що призвели до трагедії, після закінчення пошукових робіт з’ясовуватиме спеціально створена урядом комісія. Пожежна інспекція вже отримала вказівку повністю перевірити такі навчальні заклади на дотримання пожежної безпеки.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук. 

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одесі загорівся коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Вогонь спалахнув на третьому поверсі будівлі й швидко розповсюдився на 2000 кв м. Рятувальники евакуювали близько 40 осіб. У результаті пожежі, постраждали 27 осіб, одна людина загинула. Медики борються за життя двох людей, які у вкрай важкому стані. Міський голова Одеси Геннадій Труханов розповів, що після трагедії у дворі коледжу спілкувався з батьками. Вони нібито й розповіли, що в приміщенні не було опалення, тому, можливо, там користувалися обігрівачами.

Станом на вечір 6 грудня всього внаслідок пожежі загинуло 4 особи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежа у коледжі Одеси
Наступна публікація