"Конвеєр відбувається": медики розповіли, що коїться в чернівецьких лікарнях, заповнених хворими

"Конвеєр відбувається": медики розповіли, що коїться в чернівецьких лікарнях, заповнених хворими

фото / Чернівецька ОДА

У Чернівецькій міській лікарні №3 вже немає вільних місць, а киснем діляться по черзі.

На Буковині значно збільшилась кількість хворих на COVID-19. Епіцентром розповсюдження коронавірусу в регіоні стали саме Чернівці. Там зараз збільшують кількість місць для пацієнтів. Про це йдеться в сюжеті випуску ТСН.14:00.

"Ми відкриваємо додаткові ліжка за рахунок відділення судинної хірургії, гінекології, а як цього буде недостатньо, то буде перепрофільовано і урологічне відділення. Будемо ще формувати додатково бригади, які надаватимуть допомогу таким важким хворим. Терапевти будуть іти, якщо треба буде, то й невропатологи, лори", — сказала заступниця директора Чернівецької обласної лікарні Ольга Снігуряк.

В області зараз готуються до так званого "плану Б", а це означає що будуть перепрофільовувати не тільки відділення, а й цілі лікарні спеціально для хворих на COVID-19. Попердньо мова про міську дитячу лікарню та шпиталь ветеранів війни. Про посилення карантинних обмежень в області поки що не йдеться.

Тим часом до Чернівецької міської лікарні №3 інфікованих коронавірусом людей доправляють щодня, там уже зайняті усі "ковідні" ліжка. Про це розповів начмед Міської клінічної лікарні №3 Володимир Кіршенблат, пише інформагентство АСС.

"Іще два тижні тому у нас було значно менше важких хворих. Зараз їхня кількість збільшилася і, на жаль, чимало пацієнтів у важкому стані. Хворі потребують і кисневої підтримки, і відповідних медикаментів", — сказав Кіршенблат.

За словами лікарки місцевої лікарні Тетяни Захарчук, для лікування хворих на коронавірус в медзакладі відведено 70 ліжок. Усі вони на сьогодні зайняті.

"Із 70 пацієнтів понад 10 потребують інтенсивної терапії. Щойно одному стає краще, оксигенатор передаємо іншому хворому. Такий конвеєр відбувається", — сказала лікарка.

За минулу добу в області виявили 458 нових випадків COVID-19.

"Необхідно відверто комунікувати з чернівчанами, що фізично місця закінчуються і щоб, умовно, не лікувати їх на стадіонах, ми готові перенаправляти чернівчан у Новоселицьку центральну районну лікарню та Герцаївську районну лікарні", — сказала заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

Чиновники області вже закликали місцеву владу Чернівців відправити на двотижневе дистанційне навчання усі міські школи і запроваджувати чергові обмеження. Вважають, таким чином вдасться втримати хвилю коронавірусу, яка зараз наростає.

Новини України: чернівецькі школи повернулися до дистанційного навчання через спалах COVID-19

Новини України: чернівецькі школи повернулися до дистанційного навчання через спалах COVID-19

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація