Копійки раптово поржавіли. Жителі Херсонщини розповіли про наслідки екологічної катастрофи у Криму

Копійки раптово поржавіли. Жителі Херсонщини розповіли про наслідки екологічної катастрофи у Криму

Фото: ТСН.ua

За словами місцевих, до населених пунктів приїжджали медики й оглядали дітей.

Мешканці селищ Олександрівка, Гаврилівка та Бабенівка Каланчацького району Херсонської області повідомляють про погане самопочуття та забруднене середовище від викидів заводу "Кримський титан".

Про це ТСН.ua розповіли декілька місцевих жителів.

"Люди в цих селах почуваються дуже погано, симптоми такі: головний біль, нудота, слабкість, печіння в горлі, важко дихати. При цьому рослини в цьому районі зіпсувалися, погоріли наче від опіків. Люди, які з’їдали з городів або з дерев якісь овочі або фрукти, дуже погано почувалися, піднімалась температура. До цього всього на автомобілях або на підвіконнях з’являються жирні плями, копійки які лежали на вулиці роками, раптово поржавіли", — описує ситуацію місцевий мешканець Володимир Гришко.

За його словами, два дні тому до населених пунктів приїжджали медики й оглядали дітей в школах та дитячих садках. Він наголосив, що огляд був лише візуальним — ні в кого не брали ні кров на аналіз, ні будь-які інші аналізи.

Інша мешканка Олександрівки Віра Миколаївна розповіла ТСН.ua, що жителі низки селищ не знають, як запобігти наслідкам впливу забруднення на здоров'я та скаржиться на брак інформації від місцевих органів влади.

"Перше, що мали зробити, — поінформувати населення про ситуацію, яка склалася. Телефонували в ОДА, телефонували в адміністрацію, чиновники не дають ніякої відповіді. У селах дійсно паніка. У мене вдома підвіконник червоний, усі залізні ціпки поіржавіли, листя на деревах посохло. Ми дезорієнтовані, не знаємо, як чинити у такій ситуації", — зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння шпиталізували до Херсонської обласної лікарні. У всіх однакові симптоми – слизотеча, ларингіт. Припускають, що діти отруїлися від викидів із заводу "Кримський титан". 

Від підприємства вже другий тиждень потерпають жителі Армянська у Криму. Там люди масово звертаються до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом.

У Криму впродовж двох днів провели масову евакуацію дітей з Армянська. Утім, окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнає. Через це до ООН вже звернулася омбудсмен України Людмила Денісова.

Своєю чергою, українська розвідка повідомила, що викид небезпечної речовини в Криму міг стати через влучення снарядів російських військових

На Херсонщині більшає кількість дітей, які отруїлися викидами з кримського заводу "Титан"

На Херсонщині більшає кількість дітей, які отруїлися викидами з кримського заводу "Титан"

Повʼязані теми:

Наступна публікація