Кораблі, які Росія захоплювала у Керченській протоці, відправляють на ремонт

Кораблі, які Росія захоплювала у Керченській протоці, відправляють на ремонт

Ілюстрація

Завершилось дослідження суден і описане все розкрадене майно.

Три кораблі, обстріляні російськими силовиками понад рік тому, вже цього літа зможуть знову  вийти на воду, йдеться у ТСН.12:00.

Наступного тижня судна "Бердянськ", "Нікополь", а також буксир "Яни-Капу" відправлять на ремонт.  Про це у інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив командувач військово-морських сил України Ігор Воронченко.

За його словами, вже склали перелік майна, поцупленого росіянами, провели балістичну експертизу слідів обстрілів.  Адмірал каже - російські силовики навіть не прибрали осколки від своїх боєприпасів на облавках.

Усе сталося у листопаді 2018 року поблизу Керченської протоки. Кораблі російського Чорноморського флоту та катери ФСБ у нейтральних водах захопили судна з українськими моряками. Перед тим їх обстріляли та таранили. У вересні  минулого року наших моряків звільнили у рамках обміну. Після цього Росія повернула кораблі, але повністю розкрадені - зняли навіть унітази. Поки над суднами працюватимуть майстри, адвокати захищатимуть Україну в міжнародних судах.

Повернуті Росією військові кораблі до літа вийдуть у море – Воронченко

Повернуті Росією військові кораблі до літа вийдуть у море – Воронченко

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали нідерландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація