Королівський флот Британії влаштував “проводи” двох бойових кораблів, які передадуть ВМС України: фото

Судна протимінної дії класу “Sandown” HMS Ramsy і HMS Blyth перед відправкою в Україну пройдуть техобслуговування і модернізацію.

У середу, 4 серпня, Королівський флот Британії провів урочисту церемонію виведення з експлуатації двох мінних тральників, які будуть передані Військово-морським силам України. Про це повідомили в Twitter-акаунті Королівського флоту, опублікувавши відповідні фото. 

Два кораблі-побратими були виведені з експлуатації після тривалої служби по всьому світу. HMS Ramsy прослужив 21 рік, проходивши морями 175 тисяч миль, а HMS Blyth за 20 років служби “намотав” 185 тисяч миль. Мінні тральники залучалися до операцій на Близькому Сході та спільних навчань НАТО у північноєвропейських та середземноморських водах.

“Настав час попрощатися з кораблем, який для багатьох був одночасно домом і способом життя”, - сказав під час урочистого “прощання” із бойовим судном командир HMS Ramsey Джоел Робертс.

Після списання мінні тральники пройдуть техобслуговування і модернізацію, після чого продовжать свою службу в Чорному морі у складі ВМС України. Ці судна можуть виконувати завдання, не тільки пов'язані з мінами, але й патрулювати та забезпечувати морську охорону. 

Нагадаємо, у 2022 році при сприянні США і Великої Британії Військово-морські сили України поповняться кількома кораблями так званого "москітного флоту"

Повʼязані теми:

Наступна публікація