Коронавірус постійно повертатиметься, доки не з'явиться вакцина - ВООЗ

Коронавірус постійно повертатиметься, доки не з'явиться вакцина - ВООЗ

Фото: Associated Press

У ВООЗ заявили, що коронавірус переслідуватиме людство

У Всесвітній організації охорони здоров’я прогнозують, що коронавірус не зникне, поки не з’явиться вакцина.

Про це заявив спецпредставник гендиректора ВООЗ з питань пандемії коронавірусу Девід Набарро, повідомляє 12 квітня NBC News.

Набарро зазначив, що зараз є ознаки того, що в Європі і США сповільнюється поширення інфекції.

"Ми не дуже впевнені, що це буде відбуватися хвилеподібно, як це відбувається з грипом. Ми думаємо, що це буде вірус, який переслідує людство протягом досить довгого часу, поки ми всі не зможемо отримати вакцину, яка буде захищати нас", — сказав він.

Медик переконаний, що країнам варто розробити захисний механізм, який дозволяв би реагувати на спалахи миттєво, швидко організовувати ізоляцію хворих, щоби зупинити розповсюдження вірусу.

"Ключем до цього конкретного вірусу є те, що у будь-якого суспільства є свого роду захисний щит, який дозволить виявляти заражених,тільки-но вони з’являються, ізолювати їх і зупиняти розвиток спалахів. Кожній країні необхідно мати такий потенціал", - зазначив Набарро.

Раніше в американському Сіетлі в центрі Kaiser Permanente Washington Health Research Institute першим чотирьом волонтерам ввели вакцину від коронавірусу Covid-19. У випробуваннях візьмуть участь 45 волонтерів віком від 18 до 55 років. Американські медики заявляють, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини потрібно буде від 12 до 18 місяців.

Тим часом науковці з медичного центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт також знайшли антитіло до коронавірусу COVID-19.

Клінічні випробування нової вакцини від коронавірусу розпочинає Китай

Клінічні випробування нової вакцини від коронавірусу розпочинає Китай

Повʼязані теми:

Наступна публікація