Коронавірус в Україні: Івано-Франківськ запроваджує посилений контроль на в'їзді до міста

Коронавірус в Україні: Івано-Франківськ запроваджує посилений контроль на в'їзді до міста

Ілюстрація / Фото: unian.net

На пунктах пропуску в Івано-Франківську перевірятимуть температуру.

В Івано-Франківську у зв'язку з поширенням нового коронавірусу COVID-19 від 2 квітня запрацюють контрольно-пропускні пункти на в’їздах до міста. На них громадянам будуть вимірювати температуру тіла.

Про це заявив 31 березня мер міста Руслан Марцінків.

Він розповів, що через пандемію коронавірусу на КПП буде проводитися обов'язкове вимірювання температури тіла (температурний скринінг - ред.). Організувати посилений контроль міський голова доручив поліції Івано-Франківська. До роботи він також закликав долучити Національну гвардію.

"Організувати та забезпечити установлені законом і порядком функціонування та роботу контрольно-пропускних пунктів на в’їздах на територію міста Івано-Франківська. Зокрема, забезпечивши обов’язково температурний скринінг та обмеживши в’їзд у місто від 00 години 2 квітня, тобто від четверга", - сказав Руслан Марцінків під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Крім того, від 1 квітня містянам забороняється користуватися дитячими, ігровими та спортивними майданчиками, розпивати на вулиці алкогольні і слабоалкогольні напої і розводити багаття. За дотриманням обмежень стежитимуть патрулі. 

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація