Коронавірус: в Україні станом на 6 квітня кількість інфікованих зросла на 68 осіб

Коронавірус: в Україні станом на 6 квітня кількість інфікованих зросла на 68 осіб

Фото: УНІАН

Станом на 6 квітня в Україні зафіксовано 1319 інфікованих коронавірусом та 38 летальних випадків.

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж доби збільшилася на 68 нових випадків. Станом на 9.00 понеділка, 6 квітня, відомо про 1319 хворих у країні. За добу хвороба забрала життя п'яти осіб. Кількість летальних випадків сягнула 38. Одужало 25 осіб. 

ТСН.ua підготував матеріал про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців. 

Географія поширення коронавірусу 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 1319 лабораторно підтверджені випадків COVID-19. Ситуація в областях має такий вигляд:

  • Вінницька область — 75 випадків;
  • Волинська область — 19 випадків;
  • Дніпропетровська область — 14 випадків; 
  • Донецька область — 8 випадків;
  • Житомирська область — 11 випадків;
  • Закарпатська область — 28 випадків;
  • Запорізька область —  39 випадків;
  • Івано-Франківська область — 105 випадків;
  • Кіровоградська область — 37 випадків;
  • м. Київ — 225 випадків;
  • Київська область — 82 випадки;
  • Львівська область — 15 випадків; 
  • Луганська область — 3 випадки;
  • Одеська область — 26 випадків;
  • Полтавська область — 9 випадків;
  • Рівненська область — 38 випадків;
  • Сумська область — 49 випадків;
  • Тернопільська область — 160 випадків;
  • Харківська область — 1 випадок;
  • Херсонська область — 10 випадків;
  • Хмельницька область — 10 випадків;
  • Чернівецька область — 220 випадків;
  • Черкаська область — 60 випадків (випадок було знято у зв'язку із технічною помилкою фахівців області під час внесення даних);
  • Чернігівська область — 7 випадків. 

Летальні випадки від коронавірусу 

В Олександрівській лікарні Києва помер житель Дніпра, який упродовж останніх двох тижнів боровся з COVID-19. Померлому було 36 років

У Калуші Івано-Франківської області померла 72-річна жінка. Жінка мала вірусну пневмонію і супутні захворювання.

У місті Заліщики Тернопільської обаласті від коронавірусу помер 57-річний чоловік. Померлим виявився священик, у якого першим в області на Тернопільщині лабораторно підтвердили коронавірус.

Першу смерть зафіксували на Закарпатті. Померла 71-річна жінка перебувала у тяжкому стані на штучній вентиляції легень.

У Дружківці Донецької області померла перша людина від коронавірусу. Померлий 84-річний чоловік.

Видужалі від коронавірусу 

У Вінниці одужав хворий на коронавірус п'ятирічний хлопчик, його виписали з лікарні. Це племінник першої захворілої жінки. Дитина стала другим пацієнтом, який одужав від коронавірусної інфекції  в регіоні.

Коронавірус у Києві 

Упродовж доби у столиці зафіксували 22 випадки інфікування коронавірусом. Захворіли п’ять жінок віком від 29 до 71 року та 16 чоловіків віком від 24 до 82 років. Серед інфікованих два медики, а також 8-річний хлопчик. 

Загалом у Києві відомо про 267 хворих на коронавірус. 

Статистика коронавірусу

Із 1319 підтверджених випадків коронавірусу в Україні 95 серед дітей. Особи віком від 30 до 69 років становлять 74% від усіх підтверджених випадків COVID-19. Зазначається, що усі 38 осіб померли через ускладнення коронавірусу. 

Найбільше померлих жінок у віковій групі 50-59, а чоловіків – 60-69 років. Частка хвороб складала:

  • 74% - серцево-судинні захворювання;
  • 40% - цукровий діабет;
  • 7,5% - новоутворення;
  • 7,5% - захворювання нирок;
  • 11% - захворювання легень; 4% - ожиріння; 26% - поєднані захворювання.
     

Тестування українців на коронавірус 

У МОЗ заявили, що в Україні проводиться достатньо тестів на коронавірус, попри те, що це число в рази менше за тестування в інших країнах Європи. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в Україні проводять не набагато менше тестів на коронавірус, ніж на початку епідемії в Італії, Франції та Іспанії. 

Чиновник повідомив, що в країні є 250 тисяч тестів для ПЛР-діагностики, чого "цілком достатньо" і "Україна готова тестувати, і буде тестувати".

Хворі на коронавірус депутати 

COVID-19 виявили у восьми парламентарів. За словами нардепа від "Слуги народу" Олександра Качури,  заразилося троє представників від фракції "Опозиційна платформа - За життя", двоє від "Слуги народу", а також позафракційні. Сергій Шахов з "Довіри" вже одужав. 

Детальніше про ситуацію з коронавірусом у регіонах

Закарпатська область 

В автомобілі екстреної медичної допомоги помер 61-річний чоловік, у якого підозрюють нове коронавірусне інфікування COVID-19. Його саме везли медики з Мукачева до Ужгородської обласної інфекційної лікарні.

Вінницька область

У місті Могилів-Подільський хвора на коронавірус дитина без свідомості близько тижня. Стан хлопчика, якому два роки і сім місяців, важкий. Він підключений до апарату штучної вентиляції легенів. 

У Вінницькій області 29 лікарів інфіковані коронавірусною інфекцією, серед яких професор медичного університету

Хмельницька область 

В регіоні за добу з'явилося три нових пацієнти, яких перевіряють на COVID-19. Одна в обласному центрі. Дві у районах - у Шепетівці та в Ізяславі. Загалом в області є десять інфікованих, з яких двоє - це лікарі.  

Чернівецька область

На Буковині лабораторно підтвердили 28 нових випадків зараження коронавірусом нового типу COVID-19. Також внаслідок через ускладнення після недуги помер 72-річний місцевий чоловік.

У реанімації обласної дитячої лікарні перебуває новонароджений хлопчик, який народився у матері із підозрою на інфікування коронавірусом. 

У регіоні запровадила ще жорсткіші обмеження на рух транспорту. Відсьогодні туди можуть проїхати лише вантажівки із товарами першої необхідності. 

Тернопільська область 

У Тернополі чоловіка, який повернувся з-за кордону, дружина не пустила додому через небезпеку розповсюдження коронавірусу. Спочатку він залишився ночувати на вулиці, а наступного дня звернувся за допомогою до правоохоронців. Заробітчанина відправили на обсервацію.

В області коронавірусну інфекцію виявили у 44 медиків: 35 - у  Монастириському районі, два в Заліщицькому, чотири – Кременецькому, один - в Козівському і один - у Бучацькому районі. Один хворий медик з Тернополя.

Волинська область 

Десятки медиків з навколишніх сіл не могли дістатися у лікарні Луцька, тож допомогти взялися монахи Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря. У перервах між перевезенням вони ще й годують правоохоронців та медиків на блокпостах.

Одеська область 

Наразі в одеських медиків немає препарату "Плаквеніл", який використовують для симптоматичного лікування коронавірусу. Директорка департаменту охорони здоров'я міськради Олена Якименко каже, що були проведені перемовити з обласними чиновниками, які мають передати 100 упаковок препарату. 

Київська область 

В Києві та області планують встановлювати контрольно-пропускні пункти

Дніпропетровська область 

В області не виявлено внутрішніх заражень коронавірусом. Усі випадки інфікування зафіксовано у людей, що повернулися з-за кордону, або спілкувалися з тими, хто повернувся до України. Наразі на самоізоляції перебувають дві тисячі осіб.

Кіровоградська область 

Захворювання на коронавірус лабораторно підтверджено у 13 медичних працівників області. За словами голови ОДА Андрія Балоня, всі вони заразилися від хворих із пневмоніями до того, як у тих був встановлений діагноз COVID-19. 

Слід зауважити, що вчора було відомо про 1251 хворого коронавірус. Зокрема, про 32 померлих. Подолати недугу змогли 25 українців. Детальніше про ситуацію з коронавірусом в Україні станом на 5 квітня. 

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Більше новин про коронавірус читайте на сайті ТСН.ua за посиланням

МОЗ оновлює дані: за минулу добу додалось 68 недужих на коронавірус

МОЗ оновлює дані: за минулу добу додалось 68 недужих на коронавірус

 

Наступна публікація