Коронавірус з Уханя крокує планетою: чи варто хвилюватися українцям

Коронавірус з Уханя крокує планетою: чи варто хвилюватися українцям

Фото: Associated Press

Вірус дістався Європи, Австралії та Північної Америки.

Коронавірус з китайського міста Ухань вийшов далеко за межі країни і дістався Європи, Австралії та Північної Америки. Крім того кілька міст у Китаї закрили на карантин, а деякі країни планують евакуювати своїй громадян з Піднебесної. Чи варто українцям відмовитися від поїздок навіть на курорти до цієї країни і приипинити робити замовлення з китайських сайтів — у сюжеті ТСН.19:30.

Бронювання двох готелів на острові Хойсин і квитки на літак українці Яні вже не знадобляться. Вона остаточно вирішила, що не полетить. Тягнули до останнього - усе таки шістдесят тисяч гривень на двох.

Єдиний туроператор, чартерами якого українці напряму літали до Китаю, усі найближчі рейси скасував. Там кажуть, що до середини березня точно не буде рейсів.

Пакунки з Китаю можна отримати без перешкод. В "Укрпошті" кажуть, що торгівля з піднебесною не заборонена, додатково нічого не обробляють. Адже вірус передається від людини до людини, через пакунок заразитися не можна.

Чи безпечно приймати посилки з Китаю та купувати китайські банани

Чи безпечно приймати посилки з Китаю та купувати китайські банани

Поки одні сміються, то інші розганяють паніку. Інтернетом шириться повіідомлення,мовляв, уже й бананів їсти не можна. Банани — безпечні, констатує секретар РНБО. За його словами підстав для паніки в Україні немає. "У місті Києві з початку січня приблизно 12 тисяч людей захворіло на грип", - каже Олександр Данілов.

Кожному десятому українцю, який захворів, ставлять діагноз - коронавірус. Але не смертельний китайський, а наш, вітчизняний різновид. Саме його виявили у киянина, якого шпіталізували з підозрою на уханську недугу. “Цей випадок не з Китаю - він там не був”, - пояснив заступник Міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль.

В інфекційну лікарню Львова потрапив 19-річний хлопець, який повернувся з Китаю з кашлем і нежитем. Експрес-методом у нього виключили грип. Тепер чекають на результати досліджень з Німеччини, бо у нас діагностичного тесту ще немає.

Рекомендації для українців, які розповсюдило МОЗ, - стандартні. Варто часто мити і дезінфікувати руки, прикривати рот під час чхання, уникати контакту з тими, хто кашляє. Якщот підвищена температура,то звертатися до лікаря. Слід також не відвідувати ринків у заражених районах і не їсти сирих продуктів тваринного походження.

Кореспондентка ТСН Олександра Мітіна.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація