Коров’ячий кізяк не допоможе. Супрун порадила, як лікувати ячмінь

Фото: YouTube/Убити Білла

Альтернативні методи лікування вражають, але не діють, стверджує урядовиця.

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у фейсбуці розповіла, як можна вилікувати ячмінь на оці.

За її словами, боротися з цим недугом люди намагаються через Інтернет. У Мережі "лікувати" ячмінь радять, потерши обручкою, показавши дулю чи прикладаючи коров’ячі фекалії. На ділі ж такі дивакуваті методи можуть бути недієвими, адже ячмінь - гнійне гостре  запаленням сальної залози або волосяної частини вій, що виникає внаслідок інфікування бактеріями.

Ячмінь рідко призводить до серйозних наслідків, однак може завдати болю, а тому, щоби зменшити запалення, до ока прикладають на 5-10 хвилин м’яку тканину, зволожену теплою водою. Повторювати процедуру Супрун радить 3-4 рази на день.

"Щоб зменшити біль, можна випити ібупрофен або парацетамол. Не варто вдягати контактні лінзи та фарбувати очі, доки ячмінь не мине. У жодному разі не намагайтеся самостійно позбутися його механічно. Так можна занести інфекцію", - наголошує очільниця МОЗу.

Розмаїття альтернативних методів лікування, у які досі вірять чимало людей, дійсно вражає. Але схоже, ячмінь є лідером у...

Опубліковано Уляна Супрун Середа, 10 липня 2019 р.

Зазвичай ячмінь проходить протягом тижня чи двох, однак є випадки, коли необхідно звернутися по допомогу до лікаря. До них відносяться сильний набряк та біль, порушення зору і тривалість запалення протягом кількох тижнів.

"Появі ячменю не завжди можна запобігти. Але існують базові правила, які зменшать ризик його появи. Не торкайтеся очей та не одягайте лінзи брудними руками. Обов’язково змивайте макіяж перед сном. Регулярно дбайте про чистоту своїх повік та вій. Не використовуйте косметику, у якої минув термін придатності. Не користуйтеся одними рушниками та спільною косметикою із людьми, які мають ячмінь", - додала Супрун.

Вона наголосила, що народна медицина та  цілительство  не мають наукового обґрунтування, а тому довіряти треба лише своєму лікарю та доказовій медицині. 

Раніше Супрун дала дієві поради ефективної боротьби з целюлітом. Допоможуть силові вправи, повноцінне правильне харчування та домашні скраби з кавою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація