Кожен другий має імунітет до коронавірусу у великих колективах і не знає про це — епідеміологиня

Кожен другий має імунітет до коронавірусу у великих колективах і не знає про це — епідеміологиня

Експертка Наталія Виноград припустила, що зараз в Україні багато захищених імунітетом людей.

В Україні багато людей не здогадуються, що вже мають імунну відповідь після перенесеного COVID-19. Серологічне дослідження показало, що у великих закритих колективах приблизно на 700 людей, 43% з них мають антитіла до коронавірусу. Водночас більшість перехворіли безсимптомно.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомила епідеміологиня й експертка Всесвітньої організації охорони здоров’я з реагування на епідемічні загрози та Міністерства охорони здоров’я України з епідеміології Наталія Виноград, передає УНН.

"Ми робили дослідження: у нас вийшло 43% населення (з імунітетом. — Ред.), яке ми серологічно протестували в обмежених колективах — (близько 700 людей). Кожен другий із них має антитіла. І коли ми в них запитали: яка була маніфестація клінічна, як вони хворіли, то більшість сказали, що вони взагалі не хворіли", — зазначила вона.

Епідеміологиня припустила, що зараз в Україні багато захищених імунітетом людей. І тому навіть під час зустрічі з мутаціями коронавірусу, людина з антитілами, можливо, з ними впорається.

"Колективний імунітет достатньо потужний. Ми робили дослідження у Києві, в багатьох регіонах... У нас підйом почався, коли діти прийшли у школи, у садочки, пішли і понесли ту біду додому до батьків", — зазначила Виноград.

Нагадаємо, лікарі з Києва та Львова розказали, що стало причиною спаду кількості заражених і чи насувається на нас нова хвиля коронавірусу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація