Кожен п'ятий дитячий оздоровчий заклад працює з порушеннями

В результаті перевірок накладено шість штрафів та звільнено 14 осіб.

Кожен п'ятий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку працює з порушенням вимог санітарного законодавства.

Про це повідомили у Держслужбі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

"Від початку оздоровчої кампанії посадові особи терорганів Держпродспоживслужби взяли участь у 10,5 тис. обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей. Порушення вимог санітарного законодавства встановлено у кожному п’ятому закладі - 2283 (22%), що більше, ніж у 2017 році – 17,6%", - йдеться у повідомленні. 

Серед порушень було зафіксовано невідповідний санітарно-хімічний стан питної води, відсутність погодженого примірного меню та постачальників продуктів харчування, у деяких закладах не проводилися дезінфекційні роботи, не завершено ремонтні роботи. Працівники закладів не проходили медогляди, зафіксовано ненадійний стан або відсутність холодильного та технологічного обладнання харчоблоків. 

Перевіркою встановлено й такі порушення щодо харчування дітей: недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, порушення поточності виробничих процесів, порушення технології приготування готових страв, використання заборонених у закладах оздоровлення харчових продуктів, порушення організації питного режиму, недотримання двотижневого перспективного меню, порушення правил зберігання харчових продуктів та добових проб, відсутність документів, що засвідчують якість і безпеку харчових продуктів, багаторазове використання пластмасового посуду, реєструвалась недостатня кількість посуду, мийних та дезінфекційних засобів. 

В середньому норми харчування у закладах оздоровлення дотримуються на 98,3%, а в закладах відпочинку - на 84,6%. Після перевірок посадовими особами надано 820 приписів та 21 розпорядження керівникам закладів. Накладено шість штрафів, відсторонено від роботи 14 працівників, надіслано повідомленні у правоохоронні органи щодо недотримання вимог санітарного законодавства. 

Нагадаємо, джерелом масового отруєння у дитячому таборі "Орлятко" на Донеччині стала співробітниця харчового блоку, яка була носієм дизентерії. 

Залиште свій коментар