"Крим – це Україна": у Держдепі США записали відеозвернення з нагоди роковин депортації кримських татар

"Крим – це Україна": у Держдепі США записали відеозвернення з нагоди роковин депортації кримських татар

Фото: УНІАН

По всьому світі відбуваються акції вшанування пам’яті жертв радянського злочину.

Роковини депортації кримських татар згадують сьогодні по всьому світу. Латвійський міністр закордонних справ Едгар Рінкевичс назвав цю подію геноцидом, учиненим за вказівкою радянської влади, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Головні дипломати Литви та Чехії нагадали про теперішні злочини Росії в анексованому Криму. В Анкарі за киримли помолились у мечеті, а на одній з площ відбулась акція, учасники якої тримали кримськотатарські, турецькі та українські прапори. До заходів долучився і наш посол Андрій Сибіга.

У світі вшановують пам'ять жертв депортації кримських татар

У світі вшановують пам'ять жертв депортації кримських татар

У Держдепі Сполучених Штатів із нагоди трагічної дати записали відеозвернення. "Окупаційна влада нині вдається до погроз, залякувань, упереджених та незаконних обшуків домівок, фізичних нападів і безпідставних переслідувань та затримань кримських татар та інших жителів Криму. Понад сімдесят осіб нині – політичні в’язні. У кримській декларації липня 2018 року держсекретар США Помпео чітко заявив про незмінну позицію США – ми не визнаємо анексію Криму Росією. У ці 75-ті роковини хочу ще раз наголосити: Крим – це Україна", - заявив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

Як повідомлялося, в цей день міська влада Едмонтона, столиці канадської провінції Альберта, підійме кримськотатарський прапор на 75-у річницю депортації кримських татар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація