Крим збирається оскаржувати санкції у Європейському суді

Крим збирається оскаржувати санкції у Європейському суді

Фото: Getty Images

Перші позови можуть з’явитися вже 2018 року.

Влада анексованого Криму збирається подавати позови до Європейського суду, аби оскаржити рішення щодо введення санкцій проти півострова, пишуть "РИА Новости".

За словами керівник експертної ради з міжнародно-правових питань при кримському "уряді" Олександра Молохова, перші документи, можливо, будуть надані вже наступного року.

"Робота ведеться. І якщо не цього, то наступного року ми обов'язково це зробимо. Ми працюємо в двох напрямах. Перший - оскарження персональних санкцій. Тут ми хочемо вибрати кандидатуру, яка продемонструвала би, що санкції було застосовано необгрунтовано. Поки це все в процесі ", - заявив він.

А ось у другому пункті, де задіяно оскарження санкцій проти Криму загалом, ситуація трохи складніша.

"Складність тут в тому, що судитися доведеться закордоном в Люксембурзі, в Європейському суді справедливості. А це вимагає досить серйозних фінансових витрат. Поки це питання не вирішене", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, не так давно Європейський Союз вирішив розширити санкційний список проти Росії через скандал довкола поставок турбін Siemens в окупований Крим. Сталося це на початку липня. Росія ввезла турбіни для електроенергії, незважаючи на європейські санкції. 

Посилені американські санкції проти Росії запрацюють уже за два місяці

Посилені американські санкції проти Росії запрацюють уже за два місяці

Повʼязані теми:

Наступна публікація