"Кримінальний король російського світу". Україна звернеться до РФ за екстрадицією вбивці Вороненкова

"Кримінальний король російського світу". Україна звернеться до РФ за екстрадицією вбивці Вороненкова

Фото: УНІАН

Водночас у ГПУ не виключають, що вирок може бути винесений заочно.

Україна звернеться до Росії з запитом про видачу підозрюваного у вбивстві колишнього депутата російської Думи Дениса Вороненкова - Володимира Тюріна.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"В установлений спосіб пану Тюріну повідомлено про підозру. Відтак буде проводитися досудове слідство. В рамках нього ми будемо звертатися за екстрадицією. З огляду на результати цього звернення буде прийматися рішення. Не виключаю, що це можуть бути і заочний розшук, заочне засудження тощо", - сказав він.

Своєю чергою колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов пояснив, чому для РФ буде складно вирішити, чи варто видавати Україні Тюріна.

"Зараз у Росії, виходить, буде достатньо складний вибір. Тому що від самого початку всі російські телеканали говорили про те що, в цьому вбивстві немає жодного політичного сліду, це кримінальна розбірка. І от зараз є докази, які стосуються одного з найвідоміших кримінальних авторитетів Росії. Який зараз претендує на звання "Кримінального короля російського світу". Тепер є варіант – видати цю людину, тим більше, що РФ має таку можливість, тому що він громадянин Казахстану і отримав російське громадянство набагато пізніше – якраз Марія (Максакова – прим.ред.) клопотала за надання йому російського громадянства, або ж РФ скаже, що це наш політичний інтерес, і відмовиться його видавати", - зазначив він.

Унікальний родовід, гучна кар'єра та можливий зв’язок зі Сталіним: досьє на дружину Вороненкова

Унікальний родовід, гучна кар'єра та можливий зв’язок зі Сталіним: досьє на дружину Вороненкова

На думку Пономарьова, у такому випадку Росія "розпишеться" у тому, хто був зацікавлений у вбивстві Вороненкова.

"Те, що за цим кінець кінцем стоїть російська правоохоронна машина і російські спецслужби – знову ж таки ми великих сумнівів не маємо. Ми знаємо, яким саме чином Тюрін був познайомлений з Олегом Феоктістовим, знаємо, яким чином було організовано між ними спілкування", - додав він.

Нагадаємо, раніше прокуратура оприлюднила замовників та виконавців вбивства Вороненкова. Генпрокурор Юрій Луценко показав схему причетних до злочину колишнього російського депутата.

Повʼязані теми:

Наступна публікація