КримНаш: друзі Путіна дерибанять землю на анексованому півострові

КримНаш: друзі Путіна дерибанять землю на анексованому півострові

КримНаш: друзі Путіна дерибанять землю на анексованому півострові

Фото: rferl.org

Одіозний губернатор Севастополя збирається віддати Байдарську долину під парк розваг російському олігарху.

Окупаційна влада Криму роздає землі в анексованому Криму друзям президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише "Коммерсант", у розпорядженні якого є копія листа самопроголошеного губернатора Севастополя Сергія Меняйла віце-прем'єру Ользі Голодець.

Як зазначається, Меняйло запропонував виділити без конкурсу землю компанії "Стройгазмонтаж", яка належить російському мільярдеру Аркадію Ротенбергу, під будівництво парку розваг.

"Найбільш підхожим місцем" для цього названа Байдарська долина в Севастополі. Передбачається, що центр розваг повинен включати в себе "парк атракціонів, тематичні парки, медіацентри, готелі, ресторани, виставки", - зауважує видання.

До того ж у листі наголошується, що компанія має "позитивний досвід з реалізації соціально значущих проектів в Кримському федеральному окрузі і висловлює готовність здійснити реалізацію цього проекту".

Зазначимо, саме компанія Ротенберга займається будівництвом моста через Керченську протоку.

Своєю чергою джерело видання в уряді РФ назвало лист "незмістовними", адже терміни реалізації проекту і джерела фінансування незрозумілі. Водночас у самій компанії запевнили, що наразі говорити про участь в будівництві парку розваг передчасно.

Нагадаємо, українським олігархам Ахметову і Медведчуку виділили землі в Криму після анексії. Усі права на землю отримані ними в 2015 році, тобто протягом року з моменту анексії півострова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація