Кримські татари будуть в конструктивній опозиції до Зеленського – Джемілєв

Кримські татари будуть в конструктивній опозиції до Зеленського – Джемілєв

Фото: УНІАН

Лідер кримськотатарського народу заявив, що підтримають нового президента у "рішеннях на благо держави".

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що кримські татари є "командою Порошенка" та будуть у "конструктивній опозиції" до Володимира Зеленського, який, за попередніми даними, перемагає на виборах президента України.

Про це він 22 квітня повідомив в коментарі Крим.Реалії.

Однак Джемілєв підкреслив, що підтримають нового президента у питаннях, "які вважать правильними та які підуть на благо держави".

"Ми – команда Петра Порошенка, і кримські татари його активно підтримують. Майже очевидно, що ми будемо в опозиції, але в опозиції конструктивній. Все, що може зробити новий президент на благо держави і питань, які ми вважаємо правильними, – повністю його підтримуватимемо. Але якщо щось суперечитиме нашим ідеям, українській державі, нашому народові – ми подаватимемо свій голос", – сказав Джемілєв.

Він додав, що для України зараз головне – зберегти стабільність.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

ОПОРА заявила, що вибори пройшли в безконфліктній атмосфері

ОПОРА заявила, що вибори пройшли в безконфліктній атмосфері

Повʼязані теми:

Наступна публікація