Кримські татари вийшли на мовчазний пікет у Києві

Кримські татари вийшли на мовчазний пікет у Києві

Кримські татари вийшли на мовчазний пікет у Києві

Кримські татари вийшли на пікет у столиці

Корінні жителі Криму згадали першу жертву бандитів, які окупували їхню землю.

Мовчазний пікет у столиці. У Києві пом'янули першого загиблого від початку окупації Криму активіста Решата Аметова, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зранку в другу річницю проведення псевдореферендуму про приєднання Криму до Росії на Софійській площі зібрались кілька десятків людей. Учасники тримали в руках паперові різнокольорові фігурки з іменами кримчан, які залишились на території окупованого півострова і не мають змогу прийти на подібну акцію.

"Я хочу, щоб Україна пам'ятала про Крим, кримських татар, всіх тих людях, які залишилися там, котрі пам'ятають про Україну, котрі зберігають їй вірність", - сказав учасник акції Олег Акназаров.

"Я вийшов сьогодні за всіх тих, хто вимушений жити в окупації. Це страшно. Але ще страшніше – нічого не робити. Заспокоїтися, змиритися", - вважає учасник акції Відар Шукуржиєв.

Два роки тому Решат Аметов так само влаштовував мовчазні пікети в центрі Сімферополя. Потім зник. Його знайшли вбитим.

"Якщо буде живий хоч один кримський татарин - тема Криму не зійде з інформаційного простору", - пообіцяв учасник акції Ахтем Сейтаблаєв.

Раніше лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що повернення Криму Україні відбудеться через півтора року. За словами Джемілєва, якщо проти Росії будуть і далі діяти санкції, то на країну чекає розпад, але Україна мусить розраховувати не тільки на санкції, але і посилювати свою обороноздатність.

У Києві пом’янули першого загиблого від початку окупації Криму активіста Решата Аметова

У Києві пом’янули першого загиблого від початку окупації Криму активіста Решата Аметова

Повʼязані теми:

Наступна публікація