Кримськотатарські прапори підняли над усіма посольствами України у світі

Кримськотатарські прапори підняли над усіма посольствами України у світі

Кримські татари у день свого прапора сподіваються, що повернуться на батьківщину і все буде добре.

День кримськотатарського прапора влаштували на окупованому півострові та на материковій частині України. У Сімферополі відбулися лише контрольовані владою автопробіг і запуск повітряних кульок у небо, а в Києві по Хрещатику пронесли величезний 40-метровий стяг, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Прапори майоріли по всьому Києву, бо активісти влаштували автопробіг із українською і кримськотатарською символікою. Учасники акцій у столиці переказали вітання тим кримським татарам, які живуть під окупацією і в цей день не вийшов під стяг окупаційного режиму, попри підкупи і залякування.

У Києві активісти влаштували автозабіг на вшанування кримськотатарського стяга

У Києві активісти влаштували автозабіг на вшанування кримськотатарського стяга

Перед зібранням виступили лідери кримськотатарського народу. "Для нас це є об'єднання зі своїм народом, з величезною нашою діаспорою. Це є демонстрація непокори, це є символ збереження гідності. Кримськотатарський прапор за останні три роки завдяки отим трагічним подіям – він упізнаний усім світом", - заявив лідер Меджлісу Рефат Чубаров.

У понеділок кримськотатарські прапори разом із державними піднімали в багатьох містах України. Переселенці з півострова вірять у те, що незабаром така сама процедура зможе відбутися й у звільненому від загарбників Криму. На знак підтримки корінних кримців їх стяг у цей день підняли над усіма посольствами України, які є у світі.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація