Криваве вбивство продавців на Львівщині: Нацгвардія влаштувала облаву на ромів - ЗМІ

Криваве вбивство продавців на Львівщині: Нацгвардія влаштувала облаву на ромів - ЗМІ

Фото: Національна гвардія України

Люди скаржаться, що правоохоронці поводилися жорстоко і побили декількох чоловіків.

У Бориславі, де сталося моторошне вбивство працівників магазину комп’ютерної техніки, правоохоронці влаштували облаву на місцевих ромів, примусово забравши на допити чоловіків із понад 20 сімей.

Про це з посиланням на одного з затриманих, мешканця міста Степана Капральова, пише Zaxid.net.

"Близько 07:30 у наш двір налетіли люди в камуфляжах і масках. Вибили молотом двері, забігли до хати, кричали і матюкалися. Моїй старшій мамі наказували ставати на коліна, брата вдарили кілька разів по голові. І таке ж саме було більше ніж у 20 сім'ях, в які вони вривалися і забирали на допити чоловіків", - розповів він і додав, що в одному з помешкань правоохоронці скинули прикутого до ліжка через інсульт чоловіка, не повіривши, що він хворий.

За словами Капральова, силовики поводилися жорстоко, на запитання про документи відповідали нецензурно, декількох ромів побили. До того ж у затриманих вилучали мобільні телефони, а під час допитів у них збирали відбитки пальців і з'ясовували місце перебування у день вбивства продавців магазину.

Своєю чергою у відділі поліції підтвердили факт масових затримань ромів, але відхрестилися від побиття людей.

"Вранці проводилася спецоперація, оперативно-розшукові заходи у справі про вбивство. До відділку доставляють людей. Переважно це роми, але є й наркомани, та інші особи. Їх допитують і відпускають – більше нічого не роблять. Побиття не було, тут їх ніхто не б'є, то хіба вони собі так думають", – запевнив працівник Бориславського відділу поліції, який побажав залишитися анонімом.

Натомість головлікар міської центральної лікарні Віталій Головчак зазначив, що одного з ромів госпіталізували унаслідок побиття.

"Їх не десятки, це точно. Це все, що я можу сказати. Інформацію про звернення ми вже передали до місцевого відділку поліції", - сказав він.

Як уточнив мер Борислава Ігор Яворський, у місті проводилось відпрацювання, щоб виявити людей, які можуть щось знати про вбивство чи бути причетним до нього, спецоперацію проводила Нацгвардія.

Нагадаємо, трагедія сталася 7 грудня пізно ввечері. Керівник одного з місцевих магазинів звернувся до поліції через те, що працівники не виходять на зв'язок, а приміщення магазину не здано під охорону. Правоохоронці виявили у магазині жорстоко вбитих продавців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація