Криваву стрілянину з вибухами у політехнічному коледжі Керчі влаштували декілька людей - очевидці

Криваву стрілянину з вибухами у політехнічному коледжі Керчі влаштували декілька людей - очевидці

Фото: Reuters

Свідки моторошних подій запевняють, що стрільців було щонайменше два.

Нападників на політехнічний коледж у Керчі, де унаслідок стрілянини та вибухів загинули 21 людина, було декілька, а не лише студент Влад Росляков, який застрелився у бібліотеці.

Про це заявив один із викладачів коледжу.

"Не міг він бути один, постріли були з різних куточків будівлі, я бігав під вікнами першого поверху, дивився, чи є діти з моєї групи там, щоб сказати, щоб вони через вікна стрибали. Пацани просто вже самі собою жертвували, щоб відволікати стрільця, щоб інші втекли ", - розповів він.

Водночас чоловік зауважив, що на оприлюднених фото стрілець без чорної пайти.

"Мені мої пацани сказали, що стрілець був у чорному капюшоні", - запевнив викладач.

Слова викладача підтвердив і один із студентів коледжу на ім’я Данило, який постраждав під час атаки на навчальний заклад.

"Приблизно о 12:10 зайшов до політеху, і пролунав гучний хлопок, і вибух був. Мене ударною хвилею викинуло у вікно, через що я отримав контузію. Усі почали бігти на внутрішнє подвір’я, тому що всередині будівлі були постріли з другого поверху, по внутрішньому подвір’ю, по всіх студентах відкрили вогонь. Один відкривав вогонь по студентах, а другий - було чутно, як заходив до усіх кабінетів, де були заступник директора і всі решта, і відкривав також хаотичну стрілянину по них", - наголосив він.

За словами хлопця, на території закладу були виявлені також декілька розтяжок.

"І ввечері тут були також чутні постріли і були заручники у двох місцях коледжу: майстерні і крило якесь на третьому чи четвертому поверсі... Дуже вірогідно, що він був не один. За версією, їх було близько трьох", - додав Данило.

Окрім цього хлопець зазначив, що Росляков міг мститися за те, що його відрахували з коледжу.

Нагадаємо, 17 жовтня на території окупованого Криму в місті Керч стався вибух у політехнічному коледжі. Спочатку повідомлялося про 10 загиблих і понад півсотні постраждалих, пізніше кількість жертв зросла до 21 особи. Медики виявили в тілах постраждалих металеві елементи, якими були начинені вибухові пристрої. У Мережі поширюється інформація, що вибух був не один, а цьому передувала стрілянина.

За даними ЗМІ, підозрюваного в скоєнні стрілянини в Керчі знайшли застреленим. СК РФ оголосив вибух у Керчі терактом, однак згодом слідчі перекваліфікували справу на статтю "вбивство двох і більше осіб".

В окупованому Криму оголосили режим надзвичайної ситуації. Також на півострові оголосили триденний траур.

Повʼязані теми:

Наступна публікація