Криза в Азовському морі: тривалість штучної затримки суден на вході значно зросла

Криза в Азовському морі: тривалість штучної затримки суден на вході значно зросла

ВМС ЗСУ у Азовському морі. Архівне фото

На виході кораблі стоять майже вдвічі менше.

Станом на 1 травня тривалість штучної затримки у Керченській протоці суден, які прямують до Маріуполя та Бердянська, зросла в 1,58 раза, у порівнянні з березнем поточного року, і складає 40,1 години.

Такі дані наводять моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" та редакція BlackSeaNews.

В березні затримка в середньому складала 25,3 години. На виході з Азовського моря навпаки спостерігалося зменшення цього показника - якщо в березні в середньому затримка склала 33,7 години, то у квітні - 24,4 години. Безпосередньо в Азовському морі жодне судно не затримувалось від жовтня минулого року.

Зазначається, що навіть показник 24,4 години в 4-5 разів перевищує показники до блокади на морі, яка почалася рік тому.

Голова спостережної ради Майдану закордонних справ Андрій Клименко повідомив, що РФ аргументуватиме, швидше за все, начебто несприятливою штормовою погодою. Втім Клименко наголосив, що погода не може впливати тільки на вхід суден в акваторію і не впливати на вихід.

#Щодо_кризи_в_Азовському_морі (263) - тривалість штучної затримки суден, що прямують до/з Маріуполя та Бердянска, в...

Опубліковано Andrii Klymenko Понеділок, 13 травня 2019 р.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.

Євросоюз запровадив персональні санкції так званого "азовського пакету" проти окремих осіб через агресію Росії в Азовському морі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація