Круті перці: на Херсонщині виростили найбільше поле солодкого перцю в Україні

Круті перці: на Херсонщині виростили найбільше поле солодкого перцю в Україні

Фото: pixabay.com

Крім кількох популярних сортів, тут вирощують ще й 100 гібридів.

На Херсонщині виростили поле солодкого перцю площею у 79 гектарів. Його вже визнали найбільшим в Україні. Але, можливо, схожого за розмірами лану немає й у всій Європі. Принаймні, закордонні колеги фермерів вражені масштабами.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Усе це поле, - розміром як понад сто футбольних, - солодкий перець. Експерти книги рекордів України заміряли,і визнали – стільки перцю на одному лану ще  ніхто  не вирощував.

Перець у рекордних масштабах  вирощують разом 2 фермерських господарства Бериславського району Херсонщини.

Крім кількох популярних сортів, тут вирощують ще й 100 гібридів, і вивчають, які з них найкраще приживуться у спекотному херсонському кліматі. Насіння закуповують у Чехії, Голандії та Франції. Їсть херсонський перець не тільки вся Україна, а й кілька європейських країн. А секрет смаку у тому, що у нас все дозріває на відкритому грунті.

Щороку для вирощування перцю потрібні нові підходи, - кажуть аграрії.  Адже клімат став дуже мінливий і непрогнозований.  Наприклад, цьогоріч через ранню спекотну весну довелося рятувати рослини від навали хвороб та шкідників.

На Херсонщині виростили найбільше в Україні поле солодкого перцю

На Херсонщині виростили найбільше в Україні поле солодкого перцю

Але, запевняють тут, боролися  лише безпечними для людей методами, згідно з євростандартами. Ні на смак, ні на унікальний набір вітамінів  це не вплинуло. Збирати врожай з рекордного поля будуть аж до кінця вересня. Зараз із лану перець продають по 3 гривні за кілограм.

Нагадаємо. що раніше 34-річний американець з’їв перець сорту "Каролінський жнець", що внесений до Книги рекордів Гіннеса як найгостріший у світі, та потрапив до лікарні. 

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація