Крім кількох популярних сортів, тут вирощують ще й 100 гібридів.
На Херсонщині виростили поле солодкого перцю площею у 79 гектарів. Його вже визнали найбільшим в Україні. Але, можливо, схожого за розмірами лану немає й у всій Європі. Принаймні, закордонні колеги фермерів вражені масштабами.
Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
Усе це поле, - розміром як понад сто футбольних, - солодкий перець. Експерти книги рекордів України заміряли,і визнали – стільки перцю на одному лану ще ніхто не вирощував.
Перець у рекордних масштабах вирощують разом 2 фермерських господарства Бериславського району Херсонщини.
Крім кількох популярних сортів, тут вирощують ще й 100 гібридів, і вивчають, які з них найкраще приживуться у спекотному херсонському кліматі. Насіння закуповують у Чехії, Голандії та Франції. Їсть херсонський перець не тільки вся Україна, а й кілька європейських країн. А секрет смаку у тому, що у нас все дозріває на відкритому грунті.
Щороку для вирощування перцю потрібні нові підходи, - кажуть аграрії. Адже клімат став дуже мінливий і непрогнозований. Наприклад, цьогоріч через ранню спекотну весну довелося рятувати рослини від навали хвороб та шкідників.
Але, запевняють тут, боролися лише безпечними для людей методами, згідно з євростандартами. Ні на смак, ні на унікальний набір вітамінів це не вплинуло. Збирати врожай з рекордного поля будуть аж до кінця вересня. Зараз із лану перець продають по 3 гривні за кілограм.
Нагадаємо. що раніше 34-річний американець з’їв перець сорту "Каролінський жнець", що внесений до Книги рекордів Гіннеса як найгостріший у світі, та потрапив до лікарні.
Кореспондент ТСН Олена Ваніна