Кулеба розповів, скільки українців виявили бажання повернутися додому з-за кордону

Кулеба розповів, скільки українців виявили бажання повернутися додому з-за кордону

Фото: UA.NEWS

До консульств звернулася 1791 особа.

До посольств і консульств України звернувся 1791 громадянин країни, які попросили допомогти виїхати з країн їхнього перебування у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це під час брифінгу розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

За його словами, це офіційна кількість зареєстрованих українців станом на дев'яту ранку 16 березня. 

Кулеба наголосив, що МЗС наразі аналізує кількість громадян України, які перебувають за кордоном. "Ми шукаємо найрізноманітніші шляхи. Йдеться і про розробку моделей, які дозволять вивозити людей літаком. Ведемо переговори з нашими партнерами, щоб дозволяли транзит українських громадян. Умовно кажучи, застрягли у Франції і не можуть доїхати до Польщі через закритий кордон між Польщею і Німеччиною", - розповів глава МЗС. 

Дмитро Кулеба повідомив, що українці, які перебувають у країнах-сусідах, формуватимуть групи і відправлятимуть їх на батьківщину разом. Приміром, з Португалії та Іспанії.

Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація