Кулеба заявив, що Україна готова до діалогу із білоруською опозицією: є умова

Кулеба заявив, що Україна готова до діалогу із білоруською опозицією: є умова

Фото: УНІАН

Міністр МЗС також прокоментував рішення Білорусі щодо закриття кордонів з Україною.

Україна готова розпочати діалог із білоруською опозицією за умови розуміння її позиції щодо російської агресії на Донбасі та окупації Кримського півострова.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в етері передачі "Свобода слова Савіка Шустера".

"Перш ніж вступити у цей діалог, я маю чітко переконатися, якою буде позиція цих людей стосовно України, російської агресії, незаконної окупації Криму в разі, якщо вони прийдуть до влади, зокрема, за нашого сприяння", - пояснив очільник відомства. 

За його словами, Україна "в жодному разі не хоче і не буде втручатися у внутрішній справи Білорусі".

"Ми хочемо чітко розуміти, яку політику сповідуватимуть лідери опозиції, якщо вони стануть владою. Після цього я буду готовий зустрічатися, тому що поки що, те, що вони артикулють, - воно ні про що", - сказав Кулеба.

Міністр МЗС також прокоментував рішення Білорусі щодо закриття кордонів з Україною, Польщею та країнами Балтії нібито через збільшення чисельності хворих на COVID-19.

"Це їхня офіційна версія. Ми зараз консультуємося з Польщею і Литвою, - зазначив він. - Ми шкодуємо, що вони обрали такий шлях, але це за умови, якщо з'ясується, що реальна причина - це не COVID, а велика політика. Ми це питання вивчимо і будемо відповідно реагувати".

28 жовтня посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим заявив, що громадян Литви, Польщі та України перестали пускати до Білорусі. Дипломат визнав, що "все це безпідставно", та назвав причиною такого рішення бажання "виправдовувати жорсткі дії щодо протестувальників".

Згодом Міністерство закордонних справ Литви направило ноту протесту до посольства Білорусі у Вільнюсі через порушення угоди між країнами про пункти пропуску через державний кордон. 

Білорусь закрила кордон з Україною, Польщею та країнами Балтії

Білорусь закрила кордон з Україною, Польщею та країнами Балтії

Повʼязані теми:

Наступна публікація