Курченко поскаржився Верховному суду на санкції: позов залишили без руху

Курченко поскаржився Верховному суду на санкції: позов залишили без руху

Фото: ФК Металіст

Олігарх не надав всіх необхідних для розгляду документів.

До Верховного суду надійшов позов від олігарха Сергія Курченка щодо скасування персональних санкцій. Про це повідомляє прес-служба судової установи.

Курченко у адміністративному позові вимагає визнати протиправним або нечинним і скасувати указ президента від 14 травня поточного року про застосування санкцій у частині, що стосується безпосередньо олігарха. Курченко вважає, що цей документ "порушує його права і законні інтереси".

"Позовну заяву залишено без руху. Відповідно до Ухвали Верховного Суду від 03 грудня 2018 року у справі №9901/939/18 позивач має у десятиденний від дня отримання копії цієї ухвали строк усунути недоліки позовної заяви, а саме надати документ про сплату судового збору або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору. Також позивач повинен письмово підтвердити, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав (п. 11 ч. 5 ст. 160 КАС України)", - йдеться у повідомленні суду.

До Верховного Суду надійшов позов С. Курченка щодо застосування до нього персональних санкцій В адміністративному...

Опубліковано Верховний Суд Вівторок, 4 грудня 2018 р.

Нагадаємо, у травні Україна розширила списки осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи. РНБО істотно розширила список санкцій: до нього потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, зокрема, розшукуваний український олігарх-утікач Сергій Курченко. Активи олігарха та його оточення заарештовані і в Європі, зокрема у Швейцарії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація