Курсант Академії ВМС у Севастополі: коли прапор змінили, ми плакали всередині

Курсант Академії ВМС у Севастополі: коли прапор змінили, ми плакали всередині

Курсант розповів, чому співав Гімн України / Фото: youtube

Курсант розповів про відчуття під час зміни прапора України на російський триколор.

У Севастополі курсант Академії ВМС розповів про вчинок своїх колег під час зміни прапора України на російський триколор. Хлопець пояснив, що ідея заспівати Гімн не була проявом героїзму. Це був внутрішній порив та висловлення своєї позиції.

"Це не героїзм. Героїзм - це кидатися на амбразуру, а ми просто показували своє ставлення до всього що відбувається. Ми і заспівали гімн, в самому кінці урочистої церемонії, щоб привернути загальну увагу і показати свою позицію… Щось перевернулося в душі. Ми хоч і не плакали, але всередині сльози були у всіх", - розповів курсант.

Також хлопець, який захотів лишитися невідомим, розповів, що співало багато людей. Але вони були в приміщенні.

"Людей було більше, ніж на відео. Обстановка була дуже зворушлива. Я це почуття ніколи не забуду, коли один прапор зняли, а потім повісили інший", - розповів він.

Курсанти Академії ВМС у Севастополі героїчно протистояли російським окупантам

Курсанти Академії ВМС у Севастополі героїчно протистояли російським окупантам

Крім того, він повідомив, що керівництво Академії не було проти виконання Гімну і не вчинює ніяких репресій.

"Ні, нічого такого не було. Нам зразу сказали, що вибір є у кожного, і що ми самі повинні вирішити, хто чого хоче. Право вибору нам залишили. Ніхто нікого не пригнічував і не ображав. Курсанти таким чином показали, що символом країни і українського флоту завжди буде український Гімн", - пояснив курсант.

Нагадаємо, що під час підняття російського прапора в Криму курсанти співали гімн України. Два десятки хлопців таким чином висловили своє обурення збройною агресію Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація