Квартири для Нацгвардії. У скандальній справі повідомили про підозру шостому фігуранту

Квартири для Нацгвардії. У скандальній справі повідомили про підозру шостому фігуранту

Фото: НАБУ

Повідомлення про підозру підписав генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру шостому фігуранту справи про заволодіння майном Національної гвардії на понад 80 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

"17 січня 2020 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому заступнику президента державної корпорації про підозру у пособництві в заволодінні майном Національної гвардії. Дії посадовця кваліфіковано за ч.5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зазначена особа є чинним адвокатом, тож повідомлення про підозру підписав генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, згідно з даними слідства, у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України, яке було реорганізовано в ГУ Нацгвардії України, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір". Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

На початку жовтня 2019 року підозрюваному у заволодінні чужим майном екснардепу та колишньому керівнику держкорпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн. 7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада. Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього.

20 січня Микитася зняли з рейсу до Лондона, куди він прямував нібито на лікування

Повʼязані теми:

Наступна публікація