"Легенда" про стрілянину по дитині в Дніпрі розвалилася через елементарні речові докази

"Легенда" про стрілянину по дитині в Дніпрі розвалилася через елементарні речові докази

На правдивий шлях свідків вивели результати експертизи та куртка постраждалого.

Неочікувана розв'язка загадкового кульового поранення 6-річного хлопчика в Дніпрі стала можливою завдяки невідповідності результатів експертиз і показів очевидців. Мама та її знайомі твердили про поранення на вулиці невідомим, тоді як факти спростовували це, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Слідчі звернули увагу на те, що куртка дитини лишилося цілою, тоді як мала б мати отвір від кулі, що влучила в дитину. Мати пояснила, що куртка була розстібнута, бо хлопцеві було жарко, але в цей день у Дніпрі була зимова морозна погода. Крім того, дорослі твердили, що не бачили, хто стріляв, тоді як експертиза встановила, що постріл було здійснено з відстані не більше 2 метрів, тож не помітити нападника було неможливо. Врешті під тиском таких доказів, мати пораненого зізналася, що дитина дістала поранення в гостях у друга, коли малеча бавилася з пневматичним пістолетом господаря, а дорослі потім вигадали цілу "легенду", аби їх не притягли до відповідальності за недогляд.

Батьки вигадали історію про поранення свого сина, щоб уникнути відповідальності

Батьки вигадали історію про поранення свого сина, щоб уникнути відповідальності

Поліцейські обурені, бо майже тиждень сумлінно відпрацьовували хибний шлях розслідування: щодня більше 30 правоохоронців опитували людей, обходили район – замість того, аби розслідувати інші, реальні злочини. Тепер за брехню дорослим загрожує до двох років обмеження волі. Тим часом сам постраждалий Андрійко потроху одужує, його вже перевели з реанімації до хірургічного відділення і планують через тиждень виписати додому. Лікарі кажуть, що загрози життю немає і хлопцю пощастило, бо куля не зачепила серце. "Пробила наскрізь легеню, зламала четверте ребро. Оперативним шляхом кулю вилучили", - розповів заступник головного лікаря Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Сергій Інюшин.

Про поранення дитини на вулиці повідомлялося 24 січня. Спершу йшлося про те, що хлопчик став випадковою жертвою хуліганів, які розважалися зі зброєю. Мама дитини пригадала, що після пострілу побачила підлітків, які хутко тікали геть. Однак згодом стало відомо, що в дитину насправді стріляв його ровесник під час ігор зі зброєю у квартирі.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація