Після семирічної перерви легендарний велетень Ан-22 повернувся в небо

Коли український літак прилетів до Парижа, французи назвали його "летючим собором".

Найбільший турбогвинтовий транспортний літак у світі, Ан-22 "Антей"  після семи років простою в ангарі повернувся до комерційної експлуатації у складі повітряного флоту "Авіаліній Антонова".

Про це повідомили у прес-службі ДП "Антонов".

"30 червня 2016 року вантажний літак Ан-22, який свого часу став першим широкофюзеляжним літаком та досі залишається найбільшим турбогвинтовим транспортним літаком у світі перелетів з Києва до Лейпцига в рамках виконання комерційних чартерних рейсів у складі авіакомпанії "Авіалінії Антонова" авіатранспортного підрозділу ДП "АНТОНОВ"", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у відомстві, Ан-22 "Антей" було відновлено для експлуатації силами ДП "АНТОНОВ" після тривалого перебування літака на землі. Використання цього легендарного велетня значно підвищить ефективність роботи вітчизняного авіаперевізника.

"Антей" вантажопідйомністю до 60 т вигідно доповнить флот літаків Ан-124- 100

"Руслан", які здатні перевозити вагу до 150 т, та Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю до 250 т.

Нагадаємо, 31 травня, держпідприємству "Антонов" виповнилося 70 років. За час свого існування ДП "Антонов" створив більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків. Літаки Ан установили понад 500 рекордів.

Антонов

Повʼязані теми:

Наступна публікація