Лікарям вдалось врятувати постраждалих від вибуху копів з Бердянська

Лікарям вдалось врятувати постраждалих від вибуху копів з Бердянська

Місце вибуху. Архівне фото / Фото: Facebook/Сергій Князєв

Правоохоронців лікували у Дніпрі.

У Дніпрі лікарям вдалося врятувати двох тяжкопоранених поліцейських з Бердянська, йдеться у ТСН.16:45.

Їхні життя були на межі відколи під час затримання у січні підозрюваний підірвав бойову гранату. Сам нападник загинув. А троє правоохоронців зазнали поранень. Двоє - надтяжких. Нині копів виписали з обласної лікарні Мечникова.

Осколки від гранати пройшли впритул до сонної артерії та розірвали гортань і трахею 32-річного Дениса Пархоменка. Хірурги кажуть, що це була "ювелірна" робота - повернути йому здатність дихати та говорити. 30-річному Юрію Гусеву вдалося зшити пошматований кишківник і врятувати ногу.

Лікарі Дніпра врятували копів з Бердянська, які отримали поранення під час затримання

Лікарі Дніпра врятували копів з Бердянська, які отримали поранення під час затримання

За словами лікарів, попереду у хлопців тривала реабілітація, та вони мають усі шанси повернутися до повноцінного життя і знов вийти на службу.

"Міг бути інвалідом. І не тільки перестати розмовляти, а й весь час дихати через трубочку. Може бути, тембр буде трохи нижче. А так повністю повинен відновитися голос і дихання тим більше", - прокоментував стан Пархоменка заввідділення обласної лікарні ім.Мечникова Сергій Тимчук.

Нагадаємо, 22 січня вранці у Бердянську Запорізької області чоловік підірвав себе гранатою, коли його намагалися затримати співробітники місцевого відділу поліції. Унаслідок вибуху зловмисник загинув на місці, троє поліцейських отримали тяжкі поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація