Ліки від коронавірусу: фармацевтичну компанію оштрафували на пів мільйона за неправдиву рекламу

Ліки від коронавірусу: фармацевтичну компанію оштрафували на пів мільйона за неправдиву рекламу

Ліки від коронавірусу: фармацевтичну компанію оштрафували на пів мільйона за неправдиву рекламу

Штраф підлягає сплаті у двомісячний термін від дня одержання рішення

На фармацевтичну компанію України наклали штраф у пів мільйона гривень за недобросовісну рекламу, в який вони позиціонували свій продукт, як засіб для боротьби з коронавірусом. 

Про це повідомляє Антимонопольний комітет України на своєму сайті.

"Антимонопольний комітет України виніс рішення у справі ТОВ «Юрія-фарм» за поширення у рекламному ролику свого препарату неправдивої інформації про його здатність боротися з коронавірусами. Такими діями підприємство порушило конкурентне законодавство, вводило в оману споживачів та могло отримало конкурентну перевагу над іншими виробниками лікарських засобів, які не поширювали неправдивих відомостей про лікувальні властивості власних препаратів", - зазначають у відомстві.

Зокрема значиться, що в рекламі зазначалось, що препарат «Діє на всі складні віруси, включаючи коронавіруси», але в його інструкції жодної інформації про такі властивості немає, як і немає будь-яких клінічних досліджень, які б підтвердили лікувальний або профілактичний ефект препарату щодо хвороби Covid-19. "Окрім цього, інформація про лікування або профілактику коронавірусу цим засобом не відповідають офіційній інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я і Міністерства охорони здоров’я України. За це порушення на ТОВ «Юрія-фарм» накладено штраф у розмірі 528 тисяч гривень. Штраф підлягає сплаті у двомісячний строк з дня одержання рішення.", - зазначили у комітеті.

Нагадаємо, що США скупили майже весь світовий запас ремдесивіру, який показав ефективність проти коронавірусу. У багатьох країн немає шансів отримати препарат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація