"Ліки їдуть до пацієнтів". МОЗ відправить у регіони 4,5 млн флаконів препаратів для онкохворих

"Ліки їдуть до пацієнтів". МОЗ відправить у регіони 4,5 млн флаконів препаратів для онкохворих

Фото: УНІАН

Також лікарні отримають препарати для лікування вірусних гепатитів В і С, орфанних метаболічних захворювань та легеневої артеріальної гіпертензії.

Міністерство охорони здоров'я України закупило медикаменти для онкохворих, а також для захворілих на вірусні гепатити та рідкісні хвороби.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

"Майже 4,5 мільйонів флаконів препаратів для онкохворих пацієнтів протягом найближчого часу поїдуть у регіони. Відповідне рішення ухвалено в міністерстві в понеділок", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найближчим часом до лікарень поставлять препарати для лікування вірусних гепатитів В і С, орфанних метаболічних захворювань та легеневої артеріальної гіпертензії.

"Ліки закуплені міжнародними закупівельними агенціями ПРООН та Crown Agency за кошти державного бюджету поточного 2019 року", - додали у МОЗ.

Окремо у міністерстві наголосили, що найближчим часом готують оплату закупівель медикаментів за сімома напрямами на загальну суму 17,8 мільйона доларів США.

ЛІКИ ЇДУТЬ ДО ПАЦІЄНТІВ Майже 4,5 мільйонів флаконів препаратів для онкохворих пацієнтів протягом найближчого часу...

Опубликовано Міністерство охорони здоров'я України Среда, 9 октября 2019 г.

Нагадаємо, раніше медиків Інститут раку запідозрили у тому, що вони брали гроші з онкохворих пацієнтів за безоплатні ліки. Щоб отримати препарати для хіміотерапії, які були закуплені за державні кошти, лікарі пропонували онкохворим зробити благодійний внесок від 20 до 70 тисяч гривень.

Нещодавно суд обрав запобіжний захід лікарям Національного інституту раку - обом призначили два місяці в СІЗО або застава у 160 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація