Лікували від цукрового діабету, а помер від пневмонії: з'явились нові подробиці смерті дитини в Чернівцях

Лікували від цукрового діабету, а помер від пневмонії: з'явились нові подробиці смерті дитини в Чернівцях

Слідчі відкрили провадження.

У Чернівцях батьки звинувачують лікарів у смерті свого 9-річного сина. Хлопчику, який почав раптово температурити й задихатися, майже пів доби не могли поставити діагноз: у лікарні в дитини піднявся цукор, тож лікарі одразу не запідозрили запалення легень.

Про це йдеться в випуску ТСН 19:30.
 
9-річний Нікіта згас за пів доби. За словами матері, ще вранці суботи хлопчик робив уроки, а потім почав скаржитися на біль в животі. Наступного дня додалась температура 38. Оскільки були вихідні, педіаторка консультувала їх телефоном. Лікар підозрювала, що це жовчний міхур, з яким у хлопця вже були проблеми. Вночі ж довелося викликати швидку

"Він просто почав трошки важко дихати. Я міряю йому температуру 35,9 – вона почала навпаки падати", - сказала мати Альона Пазюк.
 
Через біль в животі медики швидкої запідозрили апендицит. Але їх збентежив і рівень кисню, на третину менший за норму. У швидку знесиленого Нікіту тато ніс на руках. В лікарні апендицит не підтвердили. А в реанімації, куди хлопця забрали лише за годину, запідозрили цукровий діабет.

Батьків попросили купити інсулін та шприци. В реанімацію маму впустили тільки зранку і побачене її шокувало. "Дитина лежить, просто два катетера в ручках і ніхто нічого не капає. Ніхто нічого не робить. Рентген, каже, Нікіті зробили лише опівдні. Чому так пізно - реаніматолог пояснює тим, що про низьку сатурацію не знав", - розповіла мати.

За словами анестезіолога Чернівецької дитячої лікарні Олександра Рижова, це ніде не було відмічено. "Це просто балачки", - сказав він.  

Рентген показав вірусну двобічну пневмонію. Попри негативний тест на коронавірус, в дитини було уражено 70% легень. Через це і підвищився цукор у крові. За три години після рентгену хлопчик помер.

"Він задихався. Вони були повинні ввести його в медикаментозний сон, щоб його роздихати", - сказала мати. У смерті дитини батьки винуватять реаніматолога, який втратив час. Той каже, діяв за протоколом 

"На постановку діагнозу у нас 24 години. Діагноз був виставлений впродовж 5 годин. На жаль, дитина була доправлена в лікарню у вкрай важкому стані", - сказав Рижов.

Виконуючий обов'язки директора дитлікарні Аурел Рошка запевнив, що надавалась посиндромна терапія. "Дії лікарів я оцінюю правильними", - сказав він.

В лікарні кажуть, помітити симптоми можна було і раніше. "Дитиною займався сімейний лікар, стан його погіршувався поступово", - сказав Рижов. Але педіаторка спілкуватись з журналістами відмовляється 

"Вибачте, я оглядаю дитину і ніякі коментарі не даю", - сказала вона. Натомість заяву до поліції батько Юрій Пазюк написав на реаніматолога.

"Якщо будуть всіх дітей лікувати так, як мою дитину, то у нас в Україні нікого і не залишиться", - заявив він. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Наразі збирають медичну документацію та допитують свідків.

Новини України: у Чернівцях від пневмонії помер хлопчик, якому лікували цукровий діабет

Новини України: у Чернівцях від пневмонії помер хлопчик, якому лікували цукровий діабет

Нагадаємо, у Вінницькій області 3-річний Павлик Лутковськи, котрий через перенесений торік коронавірус припинив ходити і говорити, після госпіталізації до реанімації Могилів-Подільської лікарні помер. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація