Літак квітів із Нідерландів: у Дніпрі за пів ціни продають рослини задля боротьби із наркорекламою на фасадах

Літак квітів із Нідерландів: у Дніпрі за пів ціни продають рослини задля боротьби із наркорекламою на фасадах

Квіти після сплати можна забрати собі або ж відправити як дарунок лікарям.

У Дніпрі стартувала незвична акція задля очищення фасадів від наркореклами. Там за пів ціни продають тисячі рослин, щоби придбати спеціальне обладнання для змивання написів на стінах. Квіти після сплати можна забрати собі або ж відправити як дарунок лікарям.

Про це йдеться 12 грудня в сюжеті ТСН.19:30.

Рослини до Дніпра прибули літаком крізь всю Європу. Багатотонний вантаж безкоштовно відправили підприємці з Нідерландів.

"Це, по суті, підтримка велика Асоціації квіткарів Нідерландів. Вони здивовані й навіть шоковані, що їхні квіти можуть перетворитися в таку мету. Десь в Україні їхні квіти перетворюються в місію добра", - каже організаторка акції Влада Миколюк.

Тисячі рослин - орхідеї, кипариси, троянди, сукуленти - пакують по чотири в спеціальні коробки – комплекти великі, середні та малі.

Закордонні квіти планують продати на 350 тисяч гривень.  Активісти підрахували: саме стільки коштує обладнання та реактиви для очищення фасадів від написів. Йдеться про ті, де наркоторговці рекламують молоді свій товар. Передусім, такі написи волонтери прибиратимуть поблизу шкіл.

"Зафарбовування не вирішує проблеми. Зафарбовування створює ще одну кольорову пляму. Ми плануємо закуповувати обладнання високого тиску, яке буде фарбу, яка вже нанесена на фасади, змивати остаточно", - пояснює організатор акції Максим Голдін.

У Дніпрі продають квіти за пів ціни задля очищення фасадів від наркореклами

У Дніпрі продають квіти за пів ціни задля очищення фасадів від наркореклами

Охочих допомогти добрій справі чимало. В умовах карантину розпродаж влаштували і в соцмережах, і на кількох невеличких майданчиках, аби уникнути скупчення людей. Рослини можна придбати не лише для себе. Десятки коробок вже замовили дніпряни, які хочуть подякувати медикам.

Купівля рослин задешево задля благодійної мети матиме ще один ефект, певні організатори: "Люди, які доглядають за квітами, це ті самі люди, які не будуть малювати на стінах, тим більше рекламу наркотиків".

Розпродаж  триватиме два дні. Одразу потому придбають обладнання та миючі речовини. А масштабну мийку Дніпра розпочнуть, щойно потеплішає. Волонтери, що готові взятися до роботи, вже напоготові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація