Лижник, якого три дні шукають в Карпатах, зателефонував другу і повідомив приблизні координати

Лижник, якого три дні шукають в Карпатах, зателефонував другу і повідомив приблизні координати

Фото: Управління ДСНС України у Закарпатській області

Рятувальники вже вирушили на його порятунок

Він живий! На телефонний зв’язок вийшов зниклий у Карпатах Ігор Грищенко- 34-річний киянин, якого рятувальники шукали понад дві доби. У горах він загубився ще на Святвечір. Разом із другом піднімався на верховину аби відсвяткувати Різдво. Через погану видимість лижники заблукали. Товариша Ігоря рятувальники знайшли досить швидко, йдеться в ТСН.16.45.

Що Ігор Грищенко живий, стало відомо близько о 15:30. Він сам зателефонував другу. Його телефон, який весь цей час був поза зоною, ввімкнувся буквально на кілька секунд. Лижник встиг сказати лиш кілька слів, і його телефон виключився. Ось як цю розмову переказує його мама.

«Він зателефонував одному другу, буквально на секунду ввімкнувся телефон. Він знаходиться біля річки, якої саме, він не знає. І дуже замерз. Зв'язок обірвався. Усе», - розповідає мама Ігоря.

Рятувальники на мапі показали місце, де ймовірно перебуває Ігор Грищенко. Річка Оса у Свалявському районі. Від курорту Пилипець, де з товаришем 6 січня він сів на підйомник і поїхав кататися дикими горами, це далеко. Якщо його місцеперебування встановлене вірно, то він фактично перейшов на інший бік гори. 

Турист, який заблукав у Карпатах перед Різдвом, вийшов на телефонний зв'язок

Турист, який заблукав у Карпатах перед Різдвом, вийшов на телефонний зв'язок

Рятувальники вже вирушили до чоловіка. Але туди їм добиратися кілька годин. Вони сподіваються, що він протримається.

Нагадаємо, Ігор Грищенко - досвідчений гірськолижник, добре екіпірований. У Києві працював професійним тренером. Також він президент української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація