Луценко хоче посилити відповідальність за смертельні ДТП

Луценко хоче посилити відповідальність за смертельні ДТП

Фото: УНІАН

На думку генпрокурора, якщо з вини водія померла людина, він повинен сісти до в’язниці.

В Україні має бути посилена відповідальність за смертельні ДТП.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу.

"Мені здається, що законодавець мав би точно вказати: якщо в ДТП є смерть із вини водія, бо інколи водій діє за правилами, а пішохід навпаки, якщо є смерть з вини водія, він має отримати не менше, скажімо, одного-двох-трьох років, як законодавець визначить, позбавлення волі. Верхню планку закон визначає, але не менше треба встановити, бо зараз відсутністю нижньої межі користуються для того, щоб перевести справу в умовне покарання", - наголосив він.

За словами Луценка, у 98% випадків, коли суд присуджує за смертельну ДТП умовне покарання, він впирається в те, що сторони дійшли порозуміння.

"Тобто винний матеріально компенсував потерпілій стороні втрату людини. Мені здається це недостатнім. Думаю, що водії мали б чітко усвідомлювати: смерть людини з його вини має потягнути за собою термін мінімального ув'язнення", - резюмував генпрокурор.

Нагадаємо, в липні Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах". "За" проголосували 240 народних депутатів.

Законопроект, зокрема, передбачає посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманювальних засобів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація