Луценко і Князєв пообіцяли, що намети під Верховною Радою зносити не будуть

Луценко і Князєв пообіцяли, що намети під Верховною Радою зносити не будуть

Фото: Reuters

Але будуть посилені заходи безпеки у районі проведенні акції.

Намети, які мітингувальники встановили під Верховною Радою, зноситися правоохоронцями не будуть.

Про це на брифінгу сказав начальник Національної поліції України Сергій Князєв і написав у Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Ми забезпечимо громадський порядок і публічну безпеку у середмісті Києва, у тому числі на площі Конституції. Будь-яких радикальних заходів по зачищенню, звільненню чи інших дій ми не передбачаємо. Мають бажання громадяни висловлювати свою думку – будь ласка, нехай її висловлюють, але забезпечувати їхню безпеку ми зобов’язані», - сказав він.

На питання щодо законності встановлення наметів Князєв сказав, що воно лежить у компетенції Київської міської адміністрації.

Юрій Луценко також запевнив, що ніякого зносу наметів під Радою не буде, але будуть посилені заходи безпеки.

 «Для уникнення провокацій та для безпеки самих мітингуючих вхід в зону мітингу буде здійснюватися через рамки металошукачів», - написав генпрокурор.

Право на мирні акції протесту - одне з головних досягнень Майдану. Влада терпляче робить все, щоб забезпечити цю норму ...

Опубліковано Юрієм Луценком 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 17 жовтня в Києві представники різних політичних сил протестують під стінами Верховної Ради за проведення політичної реформи. Урядовий квартал був перекритий правоохоронцями, між ними та демонстрантами час від часу виникали сутички.

Мітингувальники вимагали зміни виборчого законодавства, зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. Увечері демонстранти розійшлися, але біля Верховної Ради залишилися намети з "оргкомітетом" мітингу.

Організатори мітингу заявляють, що їхня акція була результативною і закликають своїх прибічників продовжити її у четвер, 19 жовтня.

Мітингувальники залишились ночувати біля ВР

Мітингувальники залишились ночувати біля ВР

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація