Луценко пояснив причини затримки результатів розслідування вбивства Бузини

Луценко пояснив причини затримки результатів розслідування вбивства Бузини

Фото: ТСН.ua

Результати експертизи одразу оприлюднять громадськості.

Розслідування у справі про вбивство Олеся Бузини затримується через відсутність результатів ДНК-експертизи.

Про це сьогодні, 10 серпня, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "ЛІГА.net".

Він нагадав, що у підозрюваних не одразу вдалось взяти кров. Їм було запропоновано здати аналізи добровільно, а після відмови, кров взяли примусово.

Луценко пообіцяв, що громадськість одразу отримає всю необхідну інформацію, коли буду отримані результати. 

"На даний момент не готовий стверджувати, але тиждень тому ми ще не отримали офіційні дані експертизи. Як тільки вони будуть, громадськість про це знатимуть", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що генетичний аналіз є найбільш точним доказом, і якби його підозрювали в скоєнні злочину та запропонували здати кров на аналіз, він би це обов'язково зробив.

"Точність ДНК-матеріалу збігається більш ніж на 99% відповідно до експертизи. Тому, якщо експертиза скаже так, то це буде дуже серйозним обтяжувальним доказом провини підозрюваних. Якщо наукова експертиза скаже, що ДНК-матеріал не збігається з ДНК-матеріалом, вилученим в автомобілі вбивць, то ці люди зможуть спокійно видихнути і вважати, що їх вина абсолютно не доведена. Відбувається елементарна слідча дія, яка на науковій основі скаже, так чи ні", - підкреслив Луценко.

Як відомо, Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого багатоквартирного будинку. 18 червня міліція затримала двох підозрюваних у вбивстві — активіста націоналістичної організації, колишнього бійця батальйону МВС "Київ-2" і "Гарпун" Андрія Медведька і борця з незаконним будівництвом Дениса Поліщука.

Справа одразу викликала резонанс: на захист підозрюваних стали представники громадськості, ультрас українських клубів та низка народних депутатів, також до них приєдналися музичні виконавці та письменники й поети, серед них, зокрема, група "Тінь Сонця", Андрій Середа, Артем Полежака та інші. Вони влаштовували акції та протестні марші у містах України з вимогою звільнити хлопців.

Зрештою, цьогоріч суд пом'якшив запобіжний захід для Медведька та Поліщука з утримання під вартою до домашнього арешту. Згодом у травні з Медвеька суд постановив зняти електронний браслет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація