Луценко вперше прокоментував скандал із доступом до даних телефона журналістки

Луценко вперше прокоментував скандал із доступом до даних телефона журналістки

Фото: Кадр із "Право на владу"

За словами генпрокурора, слідство зобов‘язане встановити час події у справі про розголошення таємниці слідства.

Журналістка Наталія Седлецька відмовилася надавати інформацію у справі про розголошення таємниці слідства очільником НАБУ Артемом Ситником, тому ГПУ була змушена отримати доступ до її геоданих через суд.

Про це написав генпрокурор Юрій Луценко у Facebook, коментуючи публікацію члена наглядової ради НСТУ Євгена Глібовицького.

"Журналіст є свідком у справі про розголошення таємниці слідства. Фоноскопічна експертиза встановила приналежність голосу керівнику НАБУ. Але слідство зобов‘язане встановити час події", - наголосив він.

За словами Луценка, Седлецька відмовилася давати інформацію про час зустрічі з керівництвом НАБУ. 

"У нас нема іншого варіанту, як отримати за рішенням суду інформацію про локалізацію мобільного телефона журналіста за час, коли почалося прослуховування і розголошення даних потерпілої", - пояснив генпрокурор.

Окремо Луценко запевнив, що жодної інформації про контент розмов журналіста слідство не потребує.

Нагадаємо, раніше журналістка програми "Схеми" Наталія Седлецька дізналася, що ГПУ отримала доступ до дзвінків, СМС-повідомлень та геолокації її мобільного телефону у період від липня 2016 до листопада 2017. Її запросили до генерального прокурора Луценка для розмови за зачиненими дверима, проте Седлецька відмовилася, наголосивши, що такі розмови мають відбуватися публічно. 

Згодом стало відомо про отримання ГПУ дозволу до даних телефону ще однієї журналістки - Христини Бердинських.

Повʼязані теми:

Наступна публікація