Луценко звинуватив керівників копів-учасників стрілянини у Княжичах у службовій недбалості

Луценко звинуватив керівників копів-учасників стрілянини у Княжичах у службовій недбалості

Фото: Facebook/Оксана Блищик

Спецоперація була спланована погано, і за це мають бути покарані не лише виконавці.

Причиною загибелі п'ятьох поліцейських у Княжичах є службова недбалість керівників поліції, які планували спецоперацію. Таку заяву зробив генеральний прокурор України Юрій Луценко, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Він зазначив, що ті, хто керував операцією, що завершилась трагедією, діяли непрофесійно. Але хто саме і як буде відповідати за скоєне – встановить слідство. Але Луценко вже зараз переконаний, що накази були докорінно неправильні.

Юрій Луценко назвав причину загибелі п’яти поліцейських у Княжичах

Юрій Луценко назвав причину загибелі п’яти поліцейських у Княжичах

Прокурор, зокрема, повідомив, що по прибутті до місця події працівники КОРДу, з їхніх слів, не побачили маркування службового автомобіля ДСО, а їхні проблискові маячки не працювали. Експерти нині досліджуватимуть і те, хто зробив перший постріл. "Все керівництво, причетне до цих подій, уже відсторонено від займаних посад. Слідчі дії вже будуть проводити не МВС, а ГПУ. Стрілянина тривала буквально хвилини, трасеологічна балістична експертиза покаже нам, хто вистрілив перший: працівник КОРДу поранений впав, а потім прицільно стріляв у машину ДСО, або навпаки – він стріляв перший", - заявив генпрокурор.

Раніше у Нацполіції вирішили відсторонити від служби 25 поліцейських, які брали участь у спецоперації у Княжичах, внаслідок якої загинули п'ятеро силовиків. Про це заявив т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян. Відсторонені від роботи увесь особовий склад поліції, який брав участь у спецоперації, а також керівники трьох оперативних підрозділів Нацполіції у Киві, які відповідали за її проведення. Досудове розслідування стрілянини під Києвом перебуває на особистому контролі Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація