Лукашенко хоче посилити охорону кордону з Україною через наплив нелегальної зброї

Лукашенко хоче посилити охорону кордону з Україною через наплив нелегальної зброї

Фото: Reuters

Президент Білорусі заявив, що кордон має закритись, але не для порядних людей, а для "бандитів".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче збільшити кількість прикордонників і посилити роботу з окремих напрямів на кордоні з Україною.

Про це він заявив сьогодні, 24 вересня, на зустрічі з білоруським держсекретарем Ради безпеки Станіславом Засем і головою Держприкордонкомітету Анатолієм Лаппо, передає БЕЛТА.

"Там, де треба, ми це зробимо. Ми ухвалили рішення про зміцнення кордону з Україною. Ми бачимо, скільки звідти йде сьогодні біди для Білорусі, зокрема зброї переправляється", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі додав, що кордон має закритись, але не для порядних людей, а для "бандитів, які везуть зброю". Він зазначив, що у Білорусі затримали чоловіка з арсеналом зброї: кулеметами, десятками автоматів, гвинтівок тисячами патронів і тому подібним.

"Колекціонують? Так бойова ж вся зброя. Ось колекціонери ... Звідки все це? Подивилися – в армії нашої все на місці. Завезли. Тому ухвалено рішення встановити кордон з Україною", - вважає він.

"Але не скопом – туди сотню , туди тисячу – а по одній людині, куди треба. Без усіляких начальників. Начальників має бути якнайменше ", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, Лукашенко вирішив націоналізувати завод у Білорусі, 60% якого належить українцям. "Яка різниця, кому належать ці акції", - сказав президент.

Бацька не нападатиме: Лукашенко прокоментував спільні навчання з Росією

Бацька не нападатиме: Лукашенко прокоментував спільні навчання з Росією

Повʼязані теми:

Наступна публікація