Львівська облрада різко звернулася до влади через дисертацію Киви: "Знущання над освітою"

Львівська облрада різко звернулася до влади через дисертацію Киви: "Знущання над освітою"

Фото: УНІАН

Депутати Львівської облради вважають захист дисертації Киви "аферою".

Львівська обласна рада вимагає скасувати рішення щодо присудження наукового ступеня нардепу від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Іллі Киві та провести розслідування обставин захисту дисертації.

Відповідне звернення до президента, Верховної Ради та Кабміну львівські депутати ухвалили у вівторок, 27 квітня, йдеться на сайті місцевої Облради.

"Члени спеціалізованої вченої ради, які були присутніми на захисті дисертації, а також усі інші, хто брав участь у реалізації цієї афери, вкотре довели нікчемність сучасної системи освіти та необхідність її повного перезавантаження", - йдеться у зверненні.

Депутати вважають, що "гнила бюрократична система" допомагає "особам, які здобувають наукові ступені в особистих інтересах і жодним чином не пов’язані з наукою", створюючи для молодих науковців "перешкоди в здобутті наукових ступенів та розвитку української науки".

У зв'язку із цим автори звернення просять МОН "зупинити знущання над українською освітою" і "вжити відповідних заходів".

Як повідомлялося, скандальний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію на тему: "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)" та став кандидатом наук із державного управління. 

Під час захисту член комісії запитав у нардепа, який зміст він вкладає у поняття демократичного євроінтегрованого державного управлінського апарату. На це Кива заявив, що надасть відповідь "у наступній нашій науковій роботі, яку будемо обов'язково запроваджувати". 

Подія обурила викладача Українського католицького університету Олександра Ябчанку, який вирішив спалити свій диплом кандидата медичних наук.

Тим часом колеги Киви з фракції "ОПЗЖ" вважають, що нардеп став на похвальний шлях самовдосконалення. Та захоплюються його незворушністю. 

У Міністерстві освіти ж запевняють, що атестаційна комісія, яка перевірятиме наукову роботу і її захист, незалежна. У випадку виявлення плагіату чи недостатньої участі кандидата в написанні дисертації, голосування Спеціалізованої вченої ради скасують, а саму раду, у випадку підтвердження порушень, можуть навіть ліквідувати. 

Новини України: МОН заявили, що дисертацію Киви перевірить незалежна атестаційна комісія

Новини України: МОН заявили, що дисертацію Киви перевірить незалежна атестаційна комісія

Повʼязані теми:

Наступна публікація