Львівська та Луганська області обміняються вчителями

Львівська та Луганська області обміняються вчителями

Фото: УНІАН

У жовтні по 50 педагогів поїдуть навчати дітей іншого регіону.

У жовтні поточного року Львівська та Луганська області обміняються вчителями – по 50 педагогів з кожної області поїдуть навчати дітей в інший регіон. Цей проект підтримала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.

Цей проект обговорювали у серпні на конференції педагогічних працівників. Ідею подав голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз.

"Луганщина відкрита до цілісної незалежної України, і ця цілісність будується на рівні взаємозв'язків людей, громадян України. Нам потрібно менше думати лише регіональними відмінностями, а більше думати про те, що для нас є спільне. Це не просто ідея, яка допоможе нам у підвищенні кваліфікації педагогів, це вплине на налагодження стосунків між громадянами з різних регіонів країни", - зазначила Гриневич.

Міністр освіти і науки додала, що подібний проект може стати золотим досвідом для МОН, можливо його можна буде тиражувати й для поглиблення зв'язків між іншими регіонами України.

Нагадаємо, у МОН повідомили, що найближчим часом система виплат стипендій зміниться. Академічні стипендії отримуватимуть всі студенти за високі успіхи у навчанні, а на гарантовані стипендії зможуть розраховувати студенти інженерних та природничих спеціальностей, на які не скрізь виконується державне замовлення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація