Ляшко оприлюднив плани щодо нових постачань вакцин та список регіонів, де скасують "червоні" зони

Ляшко оприлюднив плани щодо нових постачань вакцин та список регіонів, де скасують "червоні" зони

Фото: Віктор Ляшко/Facebook

В Україну прибула вакцина від коронавірусу AstraZeneca - препарат розвезуть по всіх регіонах України.

22 квітня 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої в Південній Кореї, отримала Україна в рамках COVAX. Вакцина вже розмитнена та перебуває на національному складі. На початку наступного тижня ця вакцина буде доставлена у всі області України. AstraZeneca-SKBio будуть використовувати у 2 тис. пунктах щеплення.

Про це написав головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, навіть за сьогоднішніх темпів імунізації, буде використана протягом 2 тижнів. Нею будуть щеплювати пріоритетні групи та людей віком 65+. В разі потреби частина партії буде залишена для щеплення другою дозою тих громадян, яких вже вакцинували AstraZeneca/CoviShield, які почнуть робити від 19 травня", - зазначив Ляшко.

Головний санлікар акцентував, що 21 квітня Україна отримала лист від COVAX про те, що поставки інших 1 млн 400 тис. доз вакцини AstraZeneca-SKBio, яка була передбачена країні, очікуються до кінця травня:

"Минулого тижня завдяки глобальній ініціативі прибуло 117 тис. доз Pfizer-BioNTech (Comirnaty). Зараз нею щеплюють мешканців та персонал будинків для літніх людей. У суботу був на вакцинації в Бородянському психоневрологічному інтернаті з геріатричним відділенням Київської області. У цьому закладі стартувало щеплення Comirnaty, стежив, як відбувається процес і як працюють алгоритми МОЗу. А сьогодні отримали листа від COVAX про можливість поставки чергової партії вакцини Pfizer-BioNTech (Comirnaty) в кількості 473 850 вже на тижні з 17 травня", - акцентував Ляшко.

На думку Ляшка, від наступного тижня ще 5 областей та Київ вийдуть з "червоної зони":

"За нашими прогнозами, впродовж наступного тижня будуть виходити з червоного рівня Львівська, місто Київ (з дня на день), Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області", - підсумував Віктор Ляшко.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація