Люди бояться, що їх покинуть. Мешканці Гнутового проти розведення військ

Люди бояться, що їх покинуть. Мешканці Гнутового проти розведення військ

У населеному пункті запланували нову ділянку розведення.

Жителі українського Гнутового, що на Приазов’ї, хвилються щодо нової ділянки розведення — їхнього населеного пункту. Люди кажуть, що про ці плани ніхто не запитував. На передовій, за селом, значно інтенсивнішим і потужнішим став ворожий вогонь, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Цивільні жителі Гнутового останні кілька днів, як самі висловлюються: серйозно стурбовані можливим розведенням. "Якщо відведуть війська, то на тарілочці віддадуть нас їм", — каже мешканка Аліна. 

А от Віктор за роки війни пережив немало. Одного дня російська міна вибухнула просто на його подвір’ї. На сусідній вулиці тими ж днями загинули знайомі.

Багато років поспіль неорані поля, на схід відд Гнутового, суцільно-мінні. Поміж ними  єдина, важкопрохідна дорога до передової. "З години восьмої-дев'ятої починається загострення і десь триває до години першої. Просувальних дій зараз немає", — розповів військовослужбовець ЗСУ "Петро. 

Армійці кажуть, що чужинці розпочинають свої атаки ніби за розкладом. "Лиш ОБСЄ їде геть (вони, так би мовити, знають, коли вони їдуть) починають стрілкотню, з кулеметів. Можуть з чогось більш каліберного стріляти", — розповів військовослужбовець ЗСУ "Чуб".

Жителі Гнутового проти розведення військ і бояться, що їх покинуть напризволяще

Жителі Гнутового проти розведення військ і бояться, що їх покинуть напризволяще

Військові визнають, що останні кілька діб інтенсивність ворожих атак на Приморській ділянці фронту загалом, зокрема, в районі Гнутового та Павлополя, лише крокує висхідною. Незалежно від присутності міжнародних спостерігачів. "Те, що їздить ОБСЄ, на мою думку, взагалі нічого не дає. Все воно нарощується. Простріли вдень ідуть", — розповів військовослужбовець ЗСУ "Петро".

Про те, що саме ці шанці, де вони тримають фронт, політики хочуть перетворити на ще одну ділянку розведення, тутешні оборонці добре знають. Накази, зізнаються, піддавати сумніву не збираються. Утім, не приховують, що ідею відходити, вважають невдалою. "Це буде важкувато для самих бійців, доведеться знову робити нові позиції, укріпрайони. Ворог може зайняти цю позицію і використовувати їх проти нас", — міркує військовослужбовець ЗСУ "Чуб". 

У Гнутовому зізнаються, що їхньою думкою про можливе розведення в районі сусіднього поля ніхто із можновладців не цікавився.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація